Krivična prijava zbog zagađenja kanala na putu ka Zmajevu

Ekološki pokret Vrbasa podneo je Krivičnu prijavu za NN lice i prijavu vodnoj inspekciji za zagađenje na drenažnom kanalu na oko tri kilometara od prevodnice u Kucuri, na putu ka Zmajevu.
Pokret je ovo učinio na osnovu prijava građana.
 
"Kanal je ispunjen fekalijama i otpadom različitog porekla a okolinom se širi neopisiv smrad! Na obali kanala uočljiv je utisnuti trag od creva cisterne, čiji vlasnik/ci, očigledno često koriste ovaj lokalitet za njeno pražnjenje. Raspad ogromne količine organskog otpada kojim je kanal ispunjen i izbačena ambalaža od hemikalija, bez ikakve sumnje izaziva štetne emisije, koje mogu ugroziti biljnu proizvodnju i zdravlje ljudi", poručuju u EPV.
 
 
Kako zaključuje ovaj pokret, ne radi se o usamljenom slučaju, s obzirom na to da se otpad različite vrste masovno izbacuje u drenažnim kanalima širom Vrbasa. 
 
"Nadležnim organima dali smo još jednu priliku da opravdaju svoje plate", zaključuju u Ekološkom pokretu Vrbasa.
  • Era

    07.08.2017 13:27
    A u Rumenci......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.