Šezdesetogodišnjak iz Mokrina osumnjičen da je napastvovao maloletnu ćerku

M. E. (60) iz Mokrina uhapšen je zbog sumnje da je seksualno napastvovao petnaestogodišnju ćerku.
Kako saznaje Kurir, otac je priveden nakon što je policija došla do informacija šta je uradio ćerki. On ju je, kako se navodi, dodirivao po telu i seksualno napastvovao prstima.
 
Izvor Kurira tvrdi da je istina izašla na videlo nakon što se devojčica požalila komšinici, a do tada se plašila da ispriča šta joj je otac sve radio. Brigu o devojčici i njenom dve godine mlađem bratu preuzeo je Centar za socijalni rad iz jednog vojvođanskog mesta kod Kikinde, jer se njihova majka trenutno nalazi u Italiji.
 
Slučaj je u nadležnosti zrenjaninskog Višeg javnog tužilaštva, a pošto je žrtva maloletna, javnost je isključena iz postupka, dodaje izvor beogradskog lista.
 
Spisak nečasnih radnji koje su zgrozile ovaj deo Vojvodine nije kratak, a policija je sve uspela da reši i da bludnike raskrinka. Džango J. iz Kikinde je krajem 2007. i početkom 2008. godine više puta obljubio tada pentaestogodišnju ćerku. Najstravičniji incest dogodio se pre devet godina, kada je Atila Č. iz Ostojićeva silovao sedamnaestogodišnju ćerku. Da nesreća bude veća, ona je rodila sina, za koga je naknadno utvrđeno da je Atila biološki otac. 
 
Klinički psiholog Opšte bolnice u Kikindi Đorđe Popović kaže da osobe poput M E. iz Mokrina nemaju formiran osećaj krivice i odgovornosti.
 
"Incest je najjača društvena zabrana koja postoji. Jača je i od ubistva. Ljudi će se mnogo lakše upustiti u tako nešto nego u incest. Teško je uopšte i intervenisati dok se, nažalost, nešto ne dogodi. Ovakve stvari dešavaju se i u najboljim društvenim okolnostima", navodi Popović.
 
Upitan kako se žrtva oseća nakon ovakvog zlostavljanja, Popović odgovara da osoba trpi stres do traumatskog nivoa. On tvrdi da silovatelji i manijaci zaslužuju da budu javno žigosani.
 
"Oni zaslužuju najoštriju kaznu, ali i još nešto. Javnost treba da zna ko su oni. To se, doduše, ne praktikuje. Ne znam zašto. Da imam neku društvenu moć, oblepio bih, posle pravosnažne presude, ceo grad slikama silovatelja. Narod mora da zna s kim ima posla", smatra Popović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina