Za obnovu obrazovnih ustanova u Vojvodini 258 miliona dinara

Pokrajinska vlada izdvojila je novih 253 miliona dinara za obnovu i rekonstrukciju 76 predškolskih ustanova, škola i domova učenika u Vojvodini.
Tim povodom danas su potpisani i novi ugovori. Pokrajinski premijer Igor Mirović je najavio da će sledeće godine biti izdvojena još značajnija sredstva za ovu namenu. 
 
Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Mihalj Njilaš podsetio je da je u maju realizovan konkurs za dodelu sredstava za izradu projektno-tehničke dokumentacije, kada je i usmereno nešto više od 48 miliona dinara za tu svrhu.
 
"Već smo tada najavili da ćemo nastaviti dalje sa finansiranjem radova na popravci, saniranju zgrada škola, vrtića i domova učenika. I nakon rebalansa budžeta u junu, uspeli smo da obezbedimo 253 miliona za ovu namenu", rekao je Njilaš i naveo da je danas potpisano 80 ugovora sa predstavnicima 12 predškolskih ustanova, 38 osnovnih, 20 srednjih škola i šest domova učenika.
 
Ova sredstva, prema njegovim rečima, biće uložena u ustanove koje se nalaze na teritoriji 36 lokalnih samouprava, od ukupno 45 koliko ih ima u Vojvodini, a poboljšanje uslova osetiće 28.506 dece i učenika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.