Zaposleni u Pokrajini na seminaru o ljudskim pravima

Zaposleni u četiri pokrajinska sekretarijata učestvovali su na dvodnevnom seminaru o ljudskim pravima koji je organizovao Pokrajinski zaštitnik građana.
Tema seminara "Koncepti ljudskih prava, promocija različitosti i ravnopravnosti" bila je, naveo je zaštitnik građana Zoran Pavlović, ukazivanje na ključne propise, novine i iskustva ove institucije, ali i drugih organizacija i institucija koje se bave pravima građana.
 
Seminar je trebalo da doprinese da se poboljša saradnja i odnosi kako između samih sekretarijata, tako i između sekretarijata i građana koji dolaze sa konkretnim problemima i nedoumicama. Na seminaru je učestvovalo 15 zamenika, pomoćnika i načelnika iz četiri pokrajinska sekretarijata - za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, kao i sekretarijata za zdravstvo. 
 
Agencija UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), Agencija UN za razvoj (UNDP) i eksperti Ujedinjenih nacija za ljudska prava podržali su ovu dvodnevnu obuku. Predstavnice i predstavnici UN održali su predavanja o ljudskim pravima, njihovom istorijatu, strukturi i izvorima, specifičnostima zaštite prava po osnovu rodne ravnopravnosti, kao i prava pripadnika romske zajednice i osoba sa invaliditetom. 
 
Uz pokrajinskog ombudsmana i njegove zamenike Milana Dakića i Snežanu Knežević, na seminaru su u svojstvu voditeljki radionica i rada u malim grupama učestvovale i savetnice u ovoj instituciji za prava nacionalnih manjina, prava deteta, rodnu ravnopravnost i opšte nadležnosti.
  • mrki

    19.10.2017 07:57
    Uf pa u pokrajinskoj vladi je radnicka plata minimalac,a ovi velikani imaju trenutke i momente preko 80.000din.Do juce zuto danas napredno dok ne dodje neko drugi..Zanimljivo da se oni edukuju a u zgradi samo sto ne bicuju...Cast pojedincima...
  • Lako li je

    19.10.2017 00:55
    divaniti direktorima
    siđi u raju pa probaj njima da prodaješ maglu!
  • Milana

    18.10.2017 21:57
    Jasno ko dan
    Bliži se kraj godine, treba "spucati" budžet i trošiti na kojekakve gluposti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina