DS: U Pećincima se kupuju glasovi za lokalne izbore, policija da reaguje

Opštinski odbor Demokratske stranke u Pećincima pozvao je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova da u vezi sa informacijama o "kupovini glasova" za predstojeće lokalne izbore u toj opštini 24. decembra, "zaštiti zakonitost izbornog procesa i spreči bezakonje i predizborne mahinacije".
Navodeći da od stanovnika opštine Pećinci svakodnevno dobija informacije o "kupovini glasova", DS je saopštio i da su žalbe koje se odnose na "kupovinu glasova" dolazile i od zaposlenih u javnoj upravi opštine, koji su tvrdili da se od njih traži da "za vladajuću stranku (Srpska napredna stranka) obezbede kapilarne glasove".
 
"O sličnim pritiscima govorili su i zaposleni u pojedinim privatnim preduzećima, čiji su poslodavci aktivni učesnici predizborne kampanje", piše u saopštenju.
 
Odbor Demokratske stranke je naveo i da su mu dostavljene fotografije sa sadržajem paketa koji su namenjeni najsiromašnijim građanima u Pećincima i drugim naseljenim mestima u toj opštini.
 
"Pozivamo ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da u skladu sa proklamovanim načelima borbe protiv korupcije i kriminala omogući policiji da zaštiti zakonitost izbornog procesa i spreči bezakonje i predizborne mahinacije o kojim se već danima govori u Pećincima", apeluje se u saopštenju.
 
DS je upozorio da ima saznanja i o tome da je Opštinska izborna komisija dostavila Srpskoj naprednoj stranci kao vladajućoj stranci u opštini, spisak građana koji su svojim potpisima podržali opozicionu Demokratsku stranku.
 
"Lokalna policija nesumnjivo već sada ima saznanja o nezakonitim predizbornim radnjama, ali se ne usuđuje da bilo šta preduzme bez naloga iz MUP-a", stoji u saopštenju.
 
DS je upozorio i da će izostanak reakcije policije značiti da "vrh republičke vlasti nije samo zaštitnik predizbornog nasilja i bezakonja, već direktni inspirator i nalogodavac".
 
Odlukom Vlade Srbije, u opštini Pećinci raspuštena je Skupština opštine i obrazovan Privremeni organ, koji će do 24. decembra, odnosno do lokalnih izbora obavljati sve poslove iz nadležnosti skupštine i izvršnih organa opštine Pećinci.
  • penzija

    04.12.2017 11:58
    @Дуле

    potpisujem svaku tvoju rec!

    I samo da napomenem, svi koji su imali na izborima manje od Belog Preletacevica treba da prestanu da se bave politikom, takav rezultat govori sve o njima i sta glasaci misle o njihovom radu
  • Student

    03.12.2017 22:39
    bojkot izbora
    Sve stranke koje imaju informacije, a do tih informacija nije teško doći, da će izbori biti pokradeni, treba da pozovu na bojkot. Onda bi pobednik izbora mogao da se pohvali činjenicom da je na izbore izašlo oko 30% glasača i da tu vest pošalje u svet. To bi mnoge naučilo pameti, ne samo kod nas već i u mnogim drugim zemljama.
  • Sremac

    03.12.2017 22:01
    Opet ista muka...
    Ovo je, pretpostavljam, uvod u pretnju bojkotom, što im je jedini izlaz - ne mogu da naprave listu, sve se živo razbežalo. Dosad budi žuti, a sada - crni žuti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".