LSV: Zašto još uvek nema licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta u Vršcu?

Članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Vršca zatražili su od čelnika lokalne vlasti da odgovore zašto se dočekao kraj godine, a da nije raspisana licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji te opštine.
LSV: Zašto još uvek nema licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta u Vršcu?
Foto: 021.rs
"Član gradskog veća zaduženog za poljoprivredu Slobodan Jovanov mora da objasni i kada je predat godišnji program zaštite i uređenja državnog poljoprivrednog zemljišta resornom ministarstvu", naglašavaju u Ligi i dodaju da ova pitanja nisu slučajno postavljena. Naime, LSV pretpostavlja da upravo zbog kašnjenja predaje programa zaštite i uređenja državnog poljoprivrednog zemljišta ministarstvu, lokalna samouprava nije bila u mogućnosti da raspiše licitaciju. 
 
"Da je urađeno sve kako treba i u predviđenim rokovima, verujemo da bi zakupci na poljima već imali posejanu pšenicu. A kasa lokalne samouprave punija za znatnu količinu novca. Ne  posedujemo tačne informacije o tome kolika je površina državnog poljoprivrednog zemljišta koja ide pod zakup, pa smo stoga prvo i postavljali gore navedena pitanja. Međutim, ako uzmemo za primer iskustva iz ranijih godina na osnovu kojih znamo da je licitacija od oko 10.000 do 12.000  hektara poljoprivrednog zemljišta donosila lokalnoj samoupravi direktno u budžet preko 50.000.000,00 dinara, onda s pravom tražimo odgovore na postavljena pitanja", navodi se u saopštenju LSV.
 
U ovoj partiji smatraju da se nanosi ogromna šteta kako vrščkim poljoprivrednim proizvođačima, tako i lokalnoj samoupravi.
 
"Nikome nije u interesu da zemlja ostane neobrađena, jer se otvara i mogućnost zloupotrebe i uzurpacije državne zemlje, što stvara nove probleme", zaključuju u LSV. 
  • Sima

    14.12.2017 15:20
    Lala
    Zar vi jos postojite!?
  • MarkoNS

    14.12.2017 08:32
    Komunalci
    Da li ste na ovu temu razgovarali sa vašim komunalcima iz SNS i SPS.

    Prosto mi je muka kada vidim da neko iz LSV bilo šta pita, fol se bori za neke interese, a sa druge strane u mnogim opštinama su u koaliciji sa SPS i SNS.

    Eto šta je vama 20 godina politike donelo, borili se za koaliciju Čanak - Vučić - Dačić u Novom Sadu, more.....
  • Deda

    13.12.2017 11:21
    A da priupitate vaše koalicione partnere iz SNS-a, predpostavljam da oni znaju odgovor?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".