Rusi napravili "Obamka", sladoled inspirisan Barakom Obamom

Ruska fabrika sladoleda "Slavica" odlučila je da ovog leta rashladi odnose između Moskve i Vašingtona sladoledom "Mali Obama".

Mlečni sladoled sa čokoladnim prelivom "Obamka", kako se proizvod zove na ruskom jeziku, upakovan je u ambalažu sa crtežom nasmejanog malog Afrikanca sa minđušom u uhu i sladoledom u ruci.

Zbog pripajanja Krima i vojne intervencije u Siriji, odnosi Rusije i Sjedinjenih Država na najnižem su nivou od Hladnog rata, a ruski državni mediji i antiamerički aktivisti često su zbijali šale na račun Obame koje američki zvaničnici tumače kao rasističke i uvredljive.

Iz fabrike sladoleda poručuju da je lik na "Obamki" inspirisan likom iz sovjetskog filma, i da je deo serije sladoleda različitih ukusa i boja koji decu treba da nauče osnovnim rasama.

"Ime sladoleda treba lako da se pamti. Svi oni koji imaju bujnu maštu, mogu imati različite asocijacije, ali ovaj proizvod namenjen je deci i daleko je od politike."

Fabrika Slavica nalazi se u sibirskom gradu Krasnojarsku, koji je prošlog meseca dospeo u žižu javnosti nakon otvaranja kafića posvećenog Vladimiru Putinu, a u kojem, kako prenosi Rojters, gosti mogu koristiti toaletni papir sa printom Obaminog lika.

  • Nestor

    09.05.2016 19:43
    Al bi ga lizali ovde ko ludi svi evropejci, natovci, komunisti a i zene svih godista samo kad bi Rusi prodali licencu Frikomu il tako nesto svetsko a nase.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti