Ministar smenjen jer je pijan došao u parlament

Predsednik Tanzanije Džon Magufuli razrešio je dužnosti ministra unutrašnjih poslova Čarlsa Kituangu pošto se ovaj došao u parlament pijan.

Prema saopštenju iz predsedništva, Kituanga je otpušten pošto je u petak došao pijan u parlament gde je u pod dejstvom alkohola odgovarao na pitanja u vezi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Iako je bio blizak predsedniku, analitičari kažu da nisu očekivali takav potez predsednika koji je na izborima u novembru obećao da će sprečiti korupciju i neefikasnost vlade, prenosi Rojters.

Kituanga je prvi ministar koji je razrešen dužnosti od formiranja nove vlade, dok je Magufuli već otpustio iz službe nekoliko zvaničnika zbog ucena i rasipništva.

Inače, Magufuli je po stupanju na vlast otkazao tradicionalne proslave dana nezavisnosti, koje uključuju vojnu paradu i koncerte, rekavši da bi bilo "sramno" potrošiti gomilu novca u vreme kada u zemlji traje epidemija kolere.

  • zivan

    25.05.2016 10:25
    Kada bi se ovako nessto dogodilo u Srbiji svi bi se iznenadili...
  • Dreger

    25.05.2016 05:49
    Kad bi Mačić uveo dreger ostao bi bez cele vlade u jednom danu.Ionako ne zna od kojih kljakavih SNS statista da je sastavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.