VIDEO: Neverovatan fenomen - 10.000 gromova za 12 sati

Meteorološka opservatorija u Hong Kongu je u periodu od 12 sati zabeležila više od 10.000 udara gromova u tlo.

Ovim fenomenom su čak i meteorolozi bili iznenađeni.

Stručnjaci Opservatorije navode da se radi o retkom fenomenu, da je više od 10.000 munja spojilo nebo i zemlju u samo 12 sati, bez obzira što se radi o letnjoj oluji.

Do ove neverovatne oluje je došlo dan nakon što je u Hong Kongu zabeležen najtopliji dan od 1969. godine. Taj dan u ekonomskoj prestonici Azije je temperatura bila 37 stepeni Celzijusa.

Stručnjak Opservatorije Tam Ji-ting je kazao da je broj udara groma premašio dosadašnji 24-časovni rekord od 9.966 udara gromova u zemlju, zabeležen 2005. godine.

Međutim, kako je oluja trajala između dva dana, odnosno od subote do nedelje, mala je verovatnoća da će rezultati zabeleženi tokom 12-satnog perioda ući u knjige rekorda za najviše udara gromova u jednom danu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti