Škola zabranila učenicima da aplaudiraju

Osnovna škola "Elanora Hajts" u Sidneju zabranila je aplaudiranje tokom priredbi kako bi bili ispoštovani oni koji su osetljivi na buku.
Uprava škole, naime, navodi da je ovo pravilo usvojeno i sprovedeno u cilju postizanja "tihog navijanja" koje predstavlja "odličan način da deca isprazne višak energije, a da to ne smeta nikome". To, takođe, smanjuje vrpoljenje učenika za vreme nastave.
 
"Da ste skoro posetili školski ansambl, primetili bi kako naši učenici tiho navijaju tako što, umesto gromoglasnog pljeskanja, simuliraju aplauz zaustavljajući ruke na određenom odstojanju i tako, sa osmesima na licu, praktično, udaraju vazduh", kažu iz uprave škole.
 
Ovaj neosporivo jedinstveni i najnoviji školski propis suočio se sa oštrim kritikama australijskih medija, pa postaje sve verovatnije da će biti kratkog daha, odnosno da će biti brzo ukinut.
 
Inače, zabrana je uvedena na molbu publike za što tiše navijanje tokom održavanja manifestacija, pa se došlo do zaključka da bi ovo bio odličan način da deca isprazne višak energije.
  • Eh

    23.07.2016 14:46
    Na sledećoj priredbi učenicima su podeljene pelene, da ne ometaju orkestar tapkanjem dok idu u toalet?
  • a

    23.07.2016 09:23
    pa koja je ovo glupost?! svasta ima na ovom svetu, i nismo ni mi najcudniji i najludji, ima i gorih :-)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti