VIDEO: Tri kita od 12 metara viđena u Jadranskom moru

Gosti turističkih brodova u Rovinju juče u večerašnjim satima doživeli su nesvakidašnji prizor, javlja Regional Express.

Naime u blizini brodova koje kreću na panoramsku plovidbu i često sreću delfine pojavio se kit. Grdosiju od 12 metara snimili su iznenađeni posmatrači, a potom snimak postavili na Jutjub.

Kasnije je stigla i potvrda o tome da je uočena grupa od tri kita, najverovatnije ulješure latinskog naziva Physeter macrocephalus. Ovi kitovi stanovnici su dubljeg dela južnog Jadrana a obitavaju na dubinama većim od 1.000 metara. Dubine u severnom Jadranu nisu velike tako da je vrlo verovatno da se radi o jedinkama koje su dezorijentisane i pokušavaju da nađu put u duboko more. Ukoliko ga ne nađu preti im opasnost da uginu.

  • zeka zekić

    25.08.2016 15:53
    seseljeva ? i još čije?
    Zeka
  • Salamander

    25.08.2016 14:50
    prvo je bio 1 od 36m
    pa je pocela secesija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti