Izdavačka kuća na Sajmu knjiga prodaje fakultetske, master i doktorske diplome

Izdavačka kuća "Clio" pored novih naslova na 61. Međunarodnom sajmu knjiga posetiocima će dati mogućnost da zamalo novca kupe i komplete fakultetskih, master i doktorskih diploma.

"Daćemo priliku svima da vrlo jeftino dođu do potrebnih diploma, umesto knjiga koje su skuplje, zahtevaju intelektualni napor, a ne obezeđuju posao i društveni status", rekao je glavni urednik izdavačke kuće "Clio" Zoran Hamović.

Ove godine slogan izdavačke kuće je "Optimizam krepi organizam", što bi trebalo da parodira stvarnost u kojoj se sužava prsotor za kritičku misao.

"Društvo se, zahvaljujuću aktuelnoj politici jeftinog populizma i agresivnog optimizma, pretvara u neprekidnu političku kampanju, a izostaje realan odnos prema činjenicama", dodao je Hamović.

Ovom akcijom "Clio" želi da skrene pažnju na poplavu populizma i tabloidnih sadržaja, i da ukaže da znanje treba sticati, a ne kupovati.

"Clio" će na štandu postaviti kutiju u koju će posetioci koji "kupuju diplome" moći da ostave prilog po želji. Hamović kaže da će taj novac biti upotrebljen za razvoj naučnih izdanja.

Ambicioznijim kupcima "dioploma" obezbeđeni su popusti ako ih kupe u većem broju. Sve diplome su u "ženskoj" i muškoj "verziji" - ružičaste i plave.
 

  • hASAN

    23.10.2016 14:46
    bezvezE
    nikog NIJE briga za to
  • rada

    23.10.2016 10:15
    Meni je ovo palo na pamet jos odavno.Ovi ga sprovode u delo.Svaka cast
  • Lojaliti paket

    23.10.2016 09:27
    Jel' ima popust na više komada, pa zatim paketi dva u jedan, tri u jedan?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.