Stanovnici španskog sela ipak nisu postali milioneri preko noći

Stanovnike malog španskog sela Cerezales del Kondado probudila je vest da su postali milioneri preko noći, ali se ispostavilo da vest nije tačna.
Mediji su preneli da im je milijarder i osnivač pivare Korona Antonio Fernandes, koji je umro u avgustu ove godine, navodno ostavio po 2,3 miliona evra.
 
"To jednostavno nije tačno, nažalost", rekla je Lucija Alajos, predstavnica kulturnog centra koji je osnovan upravo zahvaljujući Fernandesu. Ona kaže da su seljani ostali zabezeknuti na vest da su proglašeni milionerima.
 
Svetski mediji su pisali da je svih 80 stanovnika uspavanog seoceta preko noći dobilo ukupno 210 miliona dolara zahvaljujući jednom čoveku.
 
"Čini se da je neko pokrenuo lavinu i priča je samo rasla i onda potpuno izmakla kontroli", kaže Lucija. Prema njenim rečima, milijarder jeste ostavio deo svog ogromnog bogatstva svojoj porodici (13 braće i sestara) i nije imao svoju decu.
 
Navodi da se ne može osportiti sve ono što je ranije činio za selo. Prema njenim rečima, odražvao je selo u životu. Španski mediji navode da je napravio lokalni vodovod, održavao groblja i puteve, obnovio trg, crkvu i kapelu...
 
Fernanez je rođen je 1917, a već s 14 godina morao je da napusti školovanje. Bio je jedno od 13 dece u porodici i njegovi roditelji nisu mogli da mu priušte školovanje. Sa 32 godine emigrirao je u Meksiko gde se zaposlio u kompaniji ujaka svoje supruge Grupo Modelo koja proizvodi pivo Korona.
 
Do 1971. napredovao je do pozicije izvršnog direktora i pomogao Koroni da postane, ne samo najpopularnije meksičko pivo, već i veliki izvozni fenomen. Korona extra pak je drugo najčešće uvoženo pivo u Americi s godišnjom prodajom od gotovo 700 miliona dolara.
 
Fernandez nikad nije zaboravio svoju rodnu grudu, a bivši španski kralj Huan Karlos ga je i odlikovao humanitarni rad. U svetu, poznata je njegova dobrotvorna organizacija Soltra, koja zapošljava osobe za invaliditetom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.