Supermarket počinje prodaju burgera od insekata

Švajcarski lanac supermarketa Coop počeće od sledećeg proleća da prodaje proizvode, poput hamburgera i ćufti, koji sadrže instekte.
Prema švacarskom zakonu, neobični prehrambeni proizvodi kao što su oni koji sadrže insekte, do sada nisu mogli da se prodaju bez posebnog odobrenja, ali je Federalna kancelarija za bezbednost hrane u petak saopštila da pojednostavljuje taj sistem.
 
Od 1. maja 2017. godine na švajcarskom tržištu će tako moći da se prodaje svaki prehrambeni proizvod dok god ispunjava propise o bezbednosti hrane. Coop je na to brzo reagovao, navodeći da će se od narednog proleća na policama u njegovim trgovinama naći proizvodi napravljeni od insekata.
 
Ovaj trgovinski gigant je naveo da radi sa švajcarskim startapom Ešento, specijalizovanim za razvoj jela na bazi insekata, kako bi napravili asortiman "iznenađujućih" proizvoda koji sadrže proteine insekata, uključujući mesne ćufte i hamburgere.
 
"Tajna našeg uspeha leži u našoj sposobnosti da prepoznamo trendove i da uvodimo novine", rekao je portparol Coop-a, Roland Frefel.
  • Realista

    21.12.2016 12:59
    @VEGANKA
    Ala ti je dosadno... fali tebi jedan woody da ti budi goody
  • BoguFalaStoSamLala

    20.12.2016 22:12
    Kazu da skakavci imaju preko 50% proteina (dok recimo belo meso ima oko 30%) i da je uzgoj insekata jeftiniji nego zivotinja i da ce to biti "hrana buducnosti". Verovatno niko nece jesti cele skakavce vec ce se njihovi proteini naci u ostalim namirnicama (u mesnim preradjevinama, virslama, pastetama, pljeskavicam a sl) da bi se podigao nivo proteina u tim proizvodima. Za svaki slucaj ja cu se drzati domace sunke i slanine.
  • Veganka

    20.12.2016 21:45
    http://youtu.be/t0FRfwF9G5A
    Prijatno lešojedi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti