Kažnjen jer je zagrevao automobil ispred kuće

Jedan 24-godišnjak iz Mičigena kažnjen je zato što je ostavio kola sa uključenim motorom ispred svoje kuće, kako bi se automobil zagrejao.
Ova uobičajena zimska rutina koštaće ga 128 dolara, koliko iznosi kazna koju će morati da plati. 
 
Vozač je, kao što to obično radi tokom zime, izašao do svog parkiranog automobila, uključio motor i vratio se u kuću da sačeka dok se vozilo ne zagreje. Kada se nakon izvesnog vremena vratio, na vetrobranu je zatekao kaznu koju mu je u međuvremenu ostavio policajac. 
 
Iako bi se moglo pomisliti da su motivi za izricanje ovakve kazne ekološki, u pitanju je drugi razlog. Prema lokalnoj uredbi, vozač ne sme da ostavi nezaključano vozilo sa uključenim motorom bez nadzora, jer na taj način olakšava posao lopovima, objašnjavaju u policiji. 
 
Šef lokalne policije izjavio je za medije da on lično ohrabruje pozornike da kažnjavaju u takvim slučajevima. 
 
"Kada ostavite otključan auto sa uključenim motorom bez nadzora, to je kao da ste ostavili pozivnicu lopovu. Takve krađe se često završavaju opasnim policijskim poterama za prekršiocima, što može da se izbegne ako vodite računa o svom automobilu. Zdrav razum nam govori da ne ostavljamo otključano vozilo sa uključenim motorom na ulici", navodi on.
  • NS49

    14.01.2017 07:18
    Jednom prilikom je vozač nekog rukovodoioca ostavio upaljen motor ispod mog prozora kako bi direktor upšao u topao auto i kad sam mu kazao da mi ulaze gasovi u sobu vrteo prstom na slepoočnici kao da sam zveknut.
    Nedavno mi keramičar nešto radio a ispod prozora komšinica se ljubila sa momom u pipkapu uz uključen motor. Sve isto.
  • Pajo PatriJota

    13.01.2017 22:57
    cc
    Pa i u zapadnoj Evropi je zabranjeno,cim upalis teraj.20 sekundi da podigne ulje i teraj a ne da budis komsiluk.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.