VIDEO: Počela prodaja zlatnih pravoslavnih mobilnih telefona

Na ruskom tržištu počela je prodaja mobilnih telefona bez pristupa internetu, ali sa dugmićima od 18-karatnog zlata i ugraviranim pravoslavnim krstom, po cenama do 25.000 dolara.
Moskovska kompanija Greso proizvela je mobilne telefone koji se prodaju po cenama od 6.300 dolara do 25.000 dolara, u zavisnosti od modela i količine pozlate. Kupcima je dostupna i verzija s dijamantima. Ipak, ovi telefoni ne mogu se pohvaliti i fukcionalnošću – nemaju pristup internetu, i ograničeni su na slanje sms poruka i pozive.
 
"Namera nam je bila sa smanjimo zavisnost korisnika od interneta i koncentrišemo se na sam mobilni uređaj i stvarni svet, ne virtuelni", poručio je portparol kompanije Greso.
 
Telefon ima 32GB memoriju, kameru od tri mega piksela i može da koristi dve SIM kartice. Garancija uređaja traje godinu dana.
 
"Želimo da damo prvi telefon ove serije patrijarhu Kirilu. Sledeće nedelje planiramo da osveštamo nekoliko telefona u Moskvi", dodao je portparol.
 
Predstavnik Pravoslavne crkve Vladimir Legojda upozorio je da posedovanje skupe sprave neće učiniti vernika boljim.
 
"Ugravirani krstevi i zlatni telefoni neće nas približiti Bogu", kazao je on.
 
  • Bro

    22.01.2017 10:24
    Nije zlato sve što sija
    Pazi nema pristup internetu u 2017 godini
  • tozla bate

    22.01.2017 03:39
    Ovo mora da nabavi svaki srBski pop koji drzi do sebe
  • realno

    22.01.2017 01:10
    Sekta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.