Vratio knjigu u biblioteku nakon 35 godina

Čovek koji je ukrao knjigu iz biblioteke iz američke države Montane 1982, vratio je pošto je pročitao najmanje 25 puta, restaurirao i dobio potpis od autora.

On je uz vraćenu knjigu priložio i donaciju od 200 dolara Biblioteci u Grejt Fols u severozapadnoj američkoj državi Montani i u pismu zamolio da mu se oprosti.

On je rekao da je ukrao kopiju knjige Ričarda Matesona iz 1975. "Bid Time Return" i da ga je to mučilo. Lokalni list "Great Falls Tribune" piše da taj čovek smatra taj roman jednim od najboljih naučnofantastičnih ljubavnih romana ikad napisanih.

Mateson je najpoznatiji po svom romanu iz 1954. "Ja sam legenda" (I Am Legend), po kome je snimljen film 2007. sa Vilom Smitom u glavnoj ulozi.

Direktorka biblioteke Keti Mora je rekla da iako ne odobrava krađu, "napor i sredstva koja je on uložio da očuva knjigu su izuzetni".

  • Panonska Sirena

    30.03.2017 08:41
    Ovde se potkrala greška, nije direktorka Keti, nego gospodja Nada.
  • nss

    30.03.2017 08:41
    nss
    ugledali se na premijera
  • vladaNS

    30.03.2017 06:52
    pošteno
    SNS-Montana, ne mogu da verujem koliko ih je!
    Pozdrav iz Vojvodine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.