Napravljen sladoled koji leči mamurluk

Južna Koreja važi za azijsku zemlju u kojoj ljudi najviše piju alkohol, pa je pravljenje leka za mamurluk logičan sled događaja.
Napravljen sladoled koji leči mamurluk
Foto: Pixabay
Reč je o sladoledu za mamurluk koji je nazvan Gyeondyo-bar.
 
Gyeondyo-bar ima ukus grejpa s malom količinom orijentalnog voćnog soka od stabljike suhvog grožđa. Sok od grožđica je sastojak koji se u Koreji smatra lekom za mamurluk još od 1600-ih godina, kada je kao takav spomenut u jednoj knjizi, piše klix.ba
 
Studija iz 2012. godine koja je objavljena u časopisu The Journal od Neuroscience otkrila je da ekstrakt grožđica može smanjiti učinke opijenosti kod pacova. 
 
"Gyeondyo-bar u prevodu znači 'drži se' i solidariše se s teškoćama onih koji moraju da rade nakon noći bogate alkoholom i pruža utehu onima koji moraju rano doći na posao nakon besane noći", navodi se su saopštenju lanca trgovina Withme FS, koja je napravila sladoled.
 
Rezultati istraživanja iz 2013. godine pokazali su da je Južna Koreja godišnje izgubila osam milijardi dolara zbog slabe produktivnosti, medicinskih troškova i ranih smrti izazvanih upravo konzumacijom alkohola.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva