VIDEO, FOTO: Vreline u Arizoni, topi se plastika, peku kolače i jaja na suncu

Najviša temperatura u Finiksu, glavnom gradu američke savezne države Arizone, zabeležena je 26. juna 1990. godine, kada je bilo 50 stepeni Celzijusovih.
Ipak, ogromne vrućine koje su zadesile građane ovih dana prete da obore dosadašnji rekord, prenosi RTS.
 
Kako prenose američki mediji, 50 letova sa najvećeg aerodroma u Arizoni Skaj Harbor je otkazano zbog previsokih temperatura. Razlog tome je što, kada temperature pređu 43 stepena Celzijusovih, ljudsko telo ne može da se ohladi, što može dovesti do srčanog udara.
 
Temperatura sada iznosi 47 stepeni Celzijusovih, a na betonu čak 76, pa nimalo ne čudi što su se neki predmeti, pretežno od plastike, bukvalno istopili na vrelom asfaltu.
 
 
Pojedinci su čak pokušavali da ispeku kolače na suncu, a za to im je trebalo oko sat i po vremena na suncu.
 
  • Pustinjski banderas

    28.06.2017 11:56
    Muke po vrućini
    Istina je da je užasno raditi kad je temperatura iznad telesne. Imam nesreću da to na svojoj koži iskusim.
    Ima tu par štoseva, npr mokar peškir na glavi ispod šlema, rad tako da vetar duva na taj mokar deo i slično, uz naravno odlazak u hlad i slično tome. Kad dozlogrdi, ide tuširanje u odelu, nakon čega se sve osuši za pola sata do sat. Pamučna odeća i kožna obuća se podrazumevaju.
    Nismo probali da pečemo jaja na vrelini, bio je Ramazan, ali ne sumnjam da će neko sad i to probati, jer i ovde u Emiratima je 42-48 stepeni, a najniža temperatura je iznad 32.
  • Solar

    25.06.2017 14:38
    Eto vam klimatske promene u koje Tramp ne veruje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.