VIDEO: Kineski autobus koji se kreće iznad automobila bio prevara

Kada su Kinezi prošle godine pričali kako će napraviti autobus na sprat ispod kojeg će moći da prolaze automobili tokom vožnje, niko im nije verovao. Za manje od godinu dana proizveli su autobus TEB-1 koji ima za cilj da rastereti saobraćaj u Kini.
Međutim, kompletan projekat proizvodnje autobusa sa blizu 300 sedećih mesta naišao je na velike probleme. Naime, online platforma za finansiranje Huaying Kailai koja je dozvolila građanima da investiraju u proizvodnju autobusa TEB-1, pod istragom je pekinške policije zbog ilegalnog prikupljanja novca preko interneta. Takođe, proizvođač prošle godine nije dobio putpunu podršku vlasti u Kini za proizvodnju autobusa.
 
Prema pisanju lokalnih medija, kompanija Huaying Kailai je prikupila blizu 1,3 milijarde dolara za proizvodnju autobusa, zbog čega bi mogla da ima velike probleme. Blizu 30 osoba povezanih s kompanijom privedeno je na saslušanje. Među njima je i Bai Zhiming, direktor Huaying Kailai kao i izvršni direktor TEB tehnologija.
 
S druge strane, nakon glavnih ispitivanja funkcionalnosti vozila pre 11 meseci, TEB-1 uopšte nije testiran na ulicama u Kini. Najavljeno je kako će šine kojima bi autobus trebalo da se kreće biti uklonjene do kraja jula.
 
Tako je propao kineski san o naprednom autobusu koji "jede automobile".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.