Šalju stare da ih ubiju tigrovi, pa traže odštetu

Indijski mediji ovih dana izveštavaju o jednom jezivom trendu...
Šalju stare da ih ubiju tigrovi, pa traže odštetu
Foto: Pixabay
Naime, seljani iz okoline Filibita, rezervata za tigrove, svoje stare i iznemogle teraju u džunglu gde neminovno postaju plen tigrova, a oni kasnije naplaćuju odštetu od države. 
 
Ova zastrašujuća taktika otkrivena je sasvim slučajno. Naime, zvaničnici za zaštitu okoline iz države Utar Pradeš su izašli na teren istražujući iznenadno povećanje broja napada tigrova na starije osobe. Međutim, kod poslednjeg slučaja, koji se desio 1. jula, otkriveno je da su tigrovi raskomadali ženu, ali njene stvari su pronađene kilometar dalje, što znači da je telo naknadno dovezeno da ga tigrovi raskomadaju.  
 
Naime, u ovom rezervatu tigrovi su zaštićena vrsta i dozvoljeno im je da se slobodno kreću džunglom. Ako tigar napadne čoveka u džungli, država nije dužna da plati odštetu, jer je zabranjen neovlašten ulazak u rezervat. 
 
Međutim, ako se napad desi van granice rezervata, onda porodica ima pravo na odštetu. Nakon neuobičajeno visokog broja napada (čak sedam napada za četiri meseca), zvaničnici su počeli da sumnjaju na prevaru.  Nakon detaljne istrage, zvaničnici su otkrili da seljani sami svoje starije i iznemogle teraju na ivicu džungle, gde postaju lak plen tigrova, a oni kasnije traže odštetu od države.  
 
Umesto da poreknu optužbe, seljani su priznali da su to zaista uradili, ali da su se stariji "dobrovoljno prijavili kako bi svojim porodicama obezbedili bolji život od odštete". Iako ovo zvuči više nego nestvarno, seljani tvrde da je to jedina istina. Ovo je izazvalo šok ostalih seljana, koji žive od svog rada, za razliku od većine koja ne radi ništa. 
 
"Ne znam, ali mislim da su seljani shvatili da im je ovo jedini izlaz iz siromaštva. Nemam drugog objašnjenja", kaže Džarnil Sing, koji se bavi poljoprivredom i jedan je od retkih koji zarađuju od svog rada.  
 
Kalim Atar, zvaničnik koji je sproveo istragu i došao do ovog zastrašujućeg otkrića, kaže da je već poslao izveštaj nadležnima, te se sad očekuje njihova reakcija.
  • Dekins

    09.07.2017 19:41
    Srpska eutanazija
    Da, kod nas odvedu dedu do autoputa i puste pile i kažu "uhvati dedo pile"
  • Grešiš

    09.07.2017 18:08
    @Sreća u nesreći
    Kod nas najveće penzije imaju najstariji penzioneri.Te penzije su veće od nečijih plata.
    Zbog toga porodice čuvaju svoje najstarije, kad bi ih odveli tigrovima, penzije više ne bi bilo :)
  • Sreća u nesreći

    09.07.2017 16:54
    Sreća pa kod nas nema tigrova i ovakvih zakona jer bi kod nas naše stare njihove porodice odvodile tigrovima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.