VIDEO: Svirao gitaru dok su mu operisali mozak

Muzičar Abdišek Prasad iz Indije snimljen je dok su mu doktori operisali mozak, a kako bi im pomogao da pronađu i saniraju mišićne spazme, on je marljivo svirao gitaru na operacionom stolu.
Ovom 37-godišnjaku dijagnostifikovana je mišićna distonija, neurološki poremećaj koji dovodi do nevoljnih kontrakcija mišića. Kod Indijca se to dešavalo na tri prsta leve ruke. Prasad je tokom cele operacije bio svestan jer je lekarima stalno bila potrebna reakcija kako bi utvrdili koji tačno deo mozga moraju da saniraju. Zbog toga, on je odlučio da svira gitaru.
 
Ovo je tek osmi put u svetu da se ovakav zahvat izvodi nad svesnim pacijentom, istakli su iz bolnice Bagvan Mahaver Jain. Objasnili su da je u Abdišekovom mozgu napravljena rupa od 14 milimetara, te da je sprovedena specijalna elektroda pod lokalnom anestezijom.
 
Pacijent, koji je od oktobra 2015. patio od ovog poremećaja zbog kojeg je razmišljao o završetku muzičke karijere, bio je oduševljen rezultatom. Prethodno je u više bolnica tražio lek, ali većina lekara nije mogla da mu dijagostifikuje problem.
 
"Bio je to veoma emotivan trenutak za mene i moju porodicu. Ovo sam čekao sve vreme", kazao je Prasad koji je napustio posao u IT sektoru da bi se dokazao kao muzičar.
 
Nakon operacije izvedene 11. jula krenuo je na višesedmične fizikalne terapije kako bi se oporavio i nastavio da svira bez boli.
 
"Prvi cilj mi je objaviti album do kraja ove ili do sredine sledeće godine", kazao je.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.