Oko 2.000 žena dojilo bebe na javnom mestu u Manili

Oko 2.000 žena dojilo je svoje bebe na javnom mestu u Manili u cilju promovisanja dojenja kao prevenciju od bolesti koje su često fatalne.
Oko 2.000 žena dojilo bebe na javnom mestu u Manili
Foto: Pixabay
Žene su u ritmu lokalnih pesama i u veseloj atmoferi, dojile bebe na stadionu u Manili.
 
Organizatori godišnjeg skupa su naveli da ohrabruju mlade Filipinke da bebe u prvih šest meseci hrane samo svojim mlekom kako bi se smanjila smrtnost dece u zemlji.
 
Filipinke obično doje bebe prva 24 dana i onda koriste popularne proizvode na tržištu.
 
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) navela je da se samo 34 odsto beba na Filipinima doji i da je velika stopa smrtnosti dece ispod pet godina.
  • užas

    05.08.2017 19:12
    Manila, članak BBC iz jula 2017.
    http://news.bbc.co.uk/1/shared/spl/hi/picture_gallery/06/world_manila_slum_life/html/1.stm




Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.