Pronađeni ostaci bombardovanog američkog broda iz Drugog svetskog rata

Američki istraživači su objavili da su otkrili olupinu izgubljenog američkog vojnog broda USS Indianapolis, 72 godine nakon što je tu krstaricu iz Drugog svetskog rata torpedovala japanska podmornica.
Prema navodima filantropa Pola Alena, koji je bio na čelu civilne istraživačke ekipe koja je pronašla brod, olupina je pronađena u Filipinskom moru na oko 5,5 kilometara ispod površine mora. 
 
Brod je pogođen tokom poslednjih dana Drugog svetskog rata, nakon što je okončao tajnu misiju isporuke delove atomske bombe, koja je korišćena u Hirošimi. 
 
Brod je potonuo za svega 12 minuta, što znači da nije mogao da pošalje signal za pomoć odnosno da rasporedi spasilačku opremu. 
 
Oko 800 od 1.196 mornara i marinaca preživeo je torpediranje u prvom trenutku, ali je na kraju samo 316 njih uspelo da preživi nekoliko dana provedenih u vodama u kojima je bilo ajkula, bez vode.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.