VIDEO: Dostavljač sada lično unosi poručene namirnice u vaš frižider

Lanac megamarketa "Volmart" (Wallmart) iz SAD uvodi novu uslugu - unošenje namirnica u vaš frižider.
Kompanija je objavila da uz pomoć aplikacija i servisa omogućava da poručite namirnice mobilnim telefonom ili putem računara, a kurir će sve kupljene stvari doneti u vašu kuću i staviti u vaš frižider. A vi ćete sve ovo moći da posmatrate jer aplikacija pomoću koje se realizuje usluga ima kameru za praćenje kurira i posmatranje doma.
 
Portparolka "Volmarta" Ravi Džarivala rekla je da u projektu učestvuje agencija za obezbeđenje August, koja će omogućiti da putem telefona nadgledate svoj stan. Na taj način i da niste kod kuće, zaposleni koji vam bude donosio hranu biće posmatran. Na njemu je da ukuca posebnu šifru na vratima vašeg doma, uđe i samo ostavi namirnice u frižider.
 
Svaka šifra koristi se samo jednom i posle upotrebe se menja.
 
Iako u sigurnosnoj kompaniji August očekuju da će kupci biti oduševljeni, u "Volmartu" su svesni da ova usluga nije za svakoga, te im "ne pada na pamet da je lansiraju na nacionalnom nivou". Ona je trenutno na proveri po lokalnim oblastima, među građanima.
 
Mnogi smatraju da je ovakav način kupovine i rada invazivan, opasan i čak zastrašujuć, dok je manji deo oduševljen. Pogledajte o čemu se radi.
 
  • Nsnn

    24.09.2017 17:34
    Aj dostava hrane kuci, ima i kod nas, super prica, ustedis sebi dosta vremena dok odes u radnju, nadjes sve, sacekas na kasi, to razumem, al da nisi u stanju od vrata do frizidera preneti stvari, e to zaista, hoces zvati drugog kurira da ti donese od frizidera do kauca pivo da popijes ?
  • paraziti

    24.09.2017 14:38
    debeli
    Samo u kretenskoj Americi.....
  • Mire

    24.09.2017 12:17
    Neka hvala, pre svega raditi taj posao. Danas opljačkaju kuću u kojoj si juče popunjavao frižider i ima da kampuješ u policijkoj stanici dok ne dokažeš da si nevin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.