VIDEO: Prodavac ignorisao pretnju nožem, pljačkaš na kraju odustao

Prodavac na benzinskoj pumpi u Poljskoj ignorisao je pljačkaša koji je preteći nožem od njega tražio da isprazni kasu i tako se odbranio. Prodavac je po ulasku pljačkaša nastavio mirno da čita novine, a lopov je na kraju odustao.
Maskirani pljačkaš je došao na benzinsku pumpu, izvadio nož i zatražio novac, ali prodavac Lukaš Šimanjski mislio je da je to neki šaljivdžija, pa mu je rekao: "Daj, zar ne vidiš da čitam novine".
 
Na snimku bezbednosne kamere vidi se kako pljačkaš stoji, preti nožem, ali prodavac mirno i dalje čita i lista novine, dok na kraju lopov, ne znajući šta da radi, diže ruke od pljačke i odlazi.
 
"Tražio je tri puta od mene pare. Prvi put sam mislio da je to šala i rekao sam mu da ne zeza, on je kazao da je ozbiljan napad, počeo je da preti nožem i rekao da spakujem sav novac", opisao je pljačku prodavac. Iako na snimku izgleda kao da svoje novine bez obzira na pretnju nožem čita se ledenim mirom, Šimanjski je kazao da mu nije baš bilo svejedno.
 
"Ruke su mi se tresle, ali rekao sam mu da mi ne smeta jer čitam novine. Pljačkaš je ostao bez reči, ja sam sedeo i listao novine, on nije znao šta da kaže, a posle 20 sekundi tišine ponovo je zatražio novac. Rekao sam mu najljubaznije da je, ako ne želi da ima probleme, bolje ode i on je otišao", ispričao je Šimanjski.
 
Policija je vrlo brzo uspela da uhvati 34-godišnjeg Poljaka, koji je prethodno u jednoj od zlatara u Vshovi ukrao nakit vredan oko 2.000 evra.
 
  • /

    27.09.2017 21:57
    /
    kako li se tek ophodi sa musterijom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.