Pošta Miću Vampira proglasila mrtvim, pa sam sebi podigao nadgrobni spomenik

Miroljub Ilić iz Aleksinca poznat je po nadimku Mića Vampir zbog administrativne greške u Pošti, kada je pre mnogo godina proglašen mrtvim.
Najpre mu je isključen telefonski broj, a umalo mu nije oduzet i priključak dok nije dokazao da je živ.
 
Za života Miroljub je sebi podigao spomenik na kome su uz datum rođenja još dva njemu važna datuma – papirološke smrti i dana vaskrsenja, od kada, kako kaže, živi drugi život. Tu su i dve fotografije – Miroljubova i Mićina jer, ističe, iako je u pitanju isti čovek, razlike ima.
 
"Pa, više znaju Miću Vampira jer me kao Miroljuba Ilića malo znaju", ističe Ilić. "Čovek koji je pravio spomenik se malo začudio: "Dve slike, šta, kako, to mi se, kaže, nikada nije desilo, a ja mu kažem: 'Pa imam dva života, pa dve slike i moraju da budu. Neko kaže: 'U redu je', neko kaže: 'Šta ti je ovo trebalo?' Ja kažem da se zna ko sam, ipak sam ja vampir", objašnjava za RTS Mića.
 
Tako je Mića Vampir nastavio da se šali na svoj račun. Sa rođacima i prijateljima proslavio je i punoletstvo u drugom životu, jer, kaže, 21 godinu živi sa novim nadimkom.
 
"Po pravilu, noću treba da budem vani, a ja sam ipak aktivniji danju, pa se ljudi mene više i ne plaše, jer se pitaju da li sam zaista vampir ili nisam", dodaje Ilić.
 
A te, sada već davne 1996. godine, u Aleksincu se brzo pročulo da je Miroljub umro. Kao redovan platiša, iznenađen je, kaže, bio kada mu je stigao nalog da zbog navodne smrti gubi telefonski broj, pa mu je nekoliko dana bilo potrebno da dokaže da je živ.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva