VIDEO: Lego predstavio set Žene u NASA s astronautkinjama i naučnicama

Proizvođač igračaka Lego predstavio je set kockica "Žene u NASA" u čast žena koje učestvuju u istraživanjima svemira.
U setu s 231 kockicom biće Sali Rajd, prva američka astronautkinja, Me Džemison, prva crnkinja koja je putovala u svemir, kao i figure astronomkinje Nensi Grejs Roman i kompjuterske naučnice Margaret Hamilton.
 
S ovim setom se dobijaju Lego verzija spejs šatla "Čelendžer" i Hablovog teleskopa. U njemu se nalazi i minijaturan radni prostor Margaret Hamilton s MIT-a dok je programirala softver za sletanje na Mesec.
 
Novi Lego set je ideja Maje Vajnstok s MIT-a koja je predložila kolekciju žene u NASA.
 
U SAD će ovaj Lego set biti u prodaji od 1. novembra i koštaće 24,99 dolara.
 
  • IgorNS

    20.10.2017 08:33
    Hidden figures
    Verovatno je predlagac(ica) gledao film Hidden figures, pa je tako dosla do ideje za lego.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.