VIDEO: Masiraju klijente noževima

Među brojnim radnjama širom tajvanske prestonice Tajpeja, koje prodaju raznovrsno lekovito bilje i preparate, nalazi se i jedna u kojoj njeni vlasnici Man Na Lo i Čen Jung Li svoje mušterije "tretiraju" čeličnim oštricama.
Kada bi neko sa strane, ko nije upoznat sa ovom veštinom, video kako ovi maseri terapeuti velikim mesarskim noževima "tapkaju" po leđima svojih mušterija, verovatno se ne bi baš najbolje osećao. 
 
Masaža noževima, poznata i kao "dai liao", podrazumeva da se maseri, umesto ruku, koriste noževima posredstvom kojih usmeravaju protok pozitivne i negativne energije iz kože onoga koga masiraju. 
 
Iako to i ne izgleda baš tako, oštrice noževa nisu naoštrene. No, i pored toga, ovakav tretman nije za svakoga. 
 
"Ono što mi radimo nije religija. Nije ni nauka. Naša veština je u vezi sa energijom. Ona pomaže ljudima da pronađu svoj pozitivni či i da dodirne njihovu dušu", kaže Hsiao Mei Fong, vlasnica Edukativnog terapeutskog centra "Drevna umetnost terapije nožem" iz Tajpeja.
 
Ona kaže da, iako ova terapija posmatračima može da deluje kao nešto nasilno, "dao liao" masaža noževima vraća energiju stimulišući cirkulaciju i vraćajući balans telu. Cena tretmana je oko 40 dolara, a mušterije su svi od beba do stogodišnjaka. 
 
"Dao liao" je nastavak tradicije duge više od 2.000 godina, koju su započeli budistički monasi. Iako je nastala u Kini, tamo je, iz nepoznatih razloga, nestala. Održala se na Tajvanu. Stručnjaci tvrde da se porast interesovanja za ovu drevnu metodu može dovesti u vezu sa velikom popularnošću akupunkture u poslednjim decenijama.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.