Penzionerka iz Rusije osvojila pola milijarde rublji na lutriji

Penzionerka iz Rusije osvojila je pola milijarde rublji (7,2 miliona evra) na lutriji, što je najveći dobitak u ruskoj istoriji, objavio je TASS.
Penzionerka iz Rusije osvojila pola milijarde rublji na lutriji
Foto: Pixabay
Državna lutrija Stoloto objavila je da je Natalija Vlasova (63) iz Voronješke oblasti, 600 kilometara južno od Moskve, otkrila da je dobila na lutriji nedelju dana nakon izvlačenja.  
 
U video snimci objavljenoj na sajtu lutrije, Vlasova kaže da je njena unuka prva proverila listić i zaključila da nije dobila.  
 
Tek kada su mediji javili da je dobitnik neko u njenom regionu, ponovo je proverila listić.  
 
"Događa se nešto neverovatno", pomislila je.  
 
Premda je dobitak relativno mali u odnosu na američke i evropske džekpotove, to je ogroman novac za prosečnog ruskog penzionera, čija penzija iznosi oko 200 evra mesečno.  
 
Vlasova je kazala da deo novca planira da donira u dobrotvorne svrhe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.