Bicikl na struju najpoželjniji poklon u Švedskoj

Švedski institut koji se bavi istraživanjem tržišta je predvideo da će električni bicikl biti najpopularniji poklon tokom božićne praznične groznice u ovoj razvijenoj zemlji.
Bicikl na struju najpoželjniji poklon u Švedskoj
Foto: Pixabay
Kompanije iz Švedske koje se bave proizvodnjom električnih bicikala su već započele reklamne kampanje za svoje građane koji žele da putuju na posao na zdrav i moderan način.
 
"Električni bicikl je ono što želi svaki prosečni švedski potrošač. Sa ovim prevoznim sredstvom podižemo svest o klimatskim promenama. Osim zdravog načina života koji promoviše ovo prevozno sredstvo, on takođe nudi i mogućnost slobode za svakog korisnika", istakli su iz Instituta za istraživanje tržišta Švedske.
 
Danas u modernom vremenu jedan od deset bicikala prodatih u Švedskoj je na struju. Od septembra 2016. godine do avgusta 2017. godine ukupno 67.500 električnih bicikala je prodato u ovoj razvijenoj zemlji.
 
Vlasti Stokholma su ranije istakle da će mreža javnih bicikala biti zamenjena mrežom novih visokotehnoloških dvotočkaša, te veruju da će to biti prva ovakva mreža u svetu.
 
Električni bicikli iz godine u godinu postaju sve popularniji, a sami Šveđani ističu da je ovo prevozno sredstvo odlična investicija. Ušteda na gorivu obezbeđuje bezbrižnu i ekonomičnu vožnju bez imalo naprezanja. Električni bicikli su odlični i za starije ljude koji su navikli da im dvotočkaš bude glavno prevozno sredstvo, ali više nisu u stanju da se naprežu vozeći ga.
 
Stručnjaci ovog instituta su na osnovu istraživanja želja i potreba svog stanovništva došli do zaključka da kada su u pitanju božićni pokloni, svaki švedski građanin želi poklone koji su u trendu i koji oslikavaju vreme u kojem živimo. Prethodnih godina najtraženiji poklon u Švedskoj su bile virtuelne naočare i robotizovani usisivač za prašinu.
 
Tradicija predviđanja najtraženijeg božićnog poklona u ovoj nordijskoj zemlji traje već 30 godina, i do sada se pokazala veoma preciznom.
  • BB

    23.11.2017 21:41
    Imao, probao, sad znam
    Skupljao pare, kao malo dete za elektricni kit (prednji tocak sa motorom, akumulator, kontroler sa zicama,...). kupio, montirao. Uzivao, mogao opet da cujem vetar. Isao 13 km do posla bez problema. Punio bateriju na poslu pa opet nazad. Kakva sreca!!! Onda cuo koleginicu da je istrcala polu maraton. Postideo se (muski ponos??) i poceo sve manje da pritiskam dugme da mi pogoni prednji tocak. Usao u formu. Motor se pokvario. Bacio pomenuti kit. Vratio stari tocak I sad verglam (rekao li sam da sam usao u formu) kad imam vremena 20 km (55 min) do posla. Bez problema.
    Naravoucenije: el. bajk je odlican za one kojima treba pomoc (uz brdo, uz vetar, da postignu distancu, razbiju mentalnu barijeru oko distance). Meni ne treba (nisam supermen), verglam I uzivam jos vise kada nema struje. Fala struji, omogucila mi je da razbijem mentalnu barijeru od 10 km. Pozz

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.