Beskućnik joj dao poslednjih 20 dolara, a ona za njega prikupila 280.000

Kada je Džoni, beskućnik iz Filadelfije, potrošio poslednjih 20 dolara koje je imao kod sebe da bi pomogao jednoj ženi, nije očekivao da će mu se vratiti i to sa kakvom kamatom.
On je pomogao ženi iz Nju Džerzija kojoj je nestalo goriva, a ona mu se odužila sakupivši za njega više od 280.000 dolara!
 
Kejt Maklur putovala je kod prijatelja u Filadelfiju kada joj je nestalo goriva.
 
"Video me je kako stajem i znao je da nešto nije u redu. Kada je shvatio da sam ostala bez goriva, rekao mi je da ostanem u automobilu i zaključam vrata. Nekoliko minuta kasnije se vratio sa crvenim kanisterom benzina, za koji je potrošio poslednjih 20 dolara", ispričala je Kejt.
 
Nije mogla da mu vrati novac, jer nije imala kod sebe.
 
"Kasnije sam se vratila na mesto gde sam ga srela i vratila mu novac, a u poslednjih par nedelja sam ga posetila još nekoliko puta i dala mu jaknu, rukavice, kapu i čarape", objasnila je Kejt.
 
Ipak, htela je još nešto da učini. Odlučila je da na sajtu GoFundMe podeli svoju priču i pokrene kampanju za prikupljanje novca za Džonija. Početni cilj bio je 10.000 dolara.
 
Kejt je istakla i da je Džoni veoma zainteresovan da nađe posao, kao i da je ubeđena da bi, ako bi uspeo da se skući, mogao da sredi svoj život.
 
Džoni je bio tehničar za municiju u marincima, a kasnije i vatrogasac i bolničar.
 
Kampanju za prikupljanje novca zaustavio je Džoni kada su donacije dostigle 100.000 dolara, jer nije želeo da ispadne kao da iskorišćava tuđu dobrotu. Kejt je bez njegovog znanja kasnije ponovo nastavila, jer interesovanje nije opalo. Ipak, kada je Džoni saznao da su donacije dostigle 250.000 dolara, rekao je da će ostatak dati u humanitarne svrhe.
 
Njujork post prenosi da je Džoni ubrzo pronašao posao u skladištu "Amazona" u Robinsvilu u Nju Džerziju.
  • Pokemon

    26.11.2017 15:21
    Prelepo!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.