VIDEO: Pojavio se grad koji je nestao pre 57 godina

Ostaci izgubljenog španskog grada Mansilja de la Sijera izronili su iz zemlje nakon skoro šest decenija.
Velika suša prouzrokovala je pojavljivanje ruševina decenijama napuštenog španskog grada, koji se samo 'izdigao' iz vode, piše IFL Science.
 
Grad se nalazi u uspavanoj dolini La Rioha u severnoj Španiji, a njegovi stanovici preseljeni su 1959. godine u obližnji gradić kako bi se napravilo mesta za izgradnju rezervoara za navodnjavanje poljoprivrednog sela Alto Naherilja. Rezervoar je tada napunjen vodom, koja je zapljusnula i ostatke grada.
 
Ipak, nakon izuzetno suvog i vrućeg leta 2017, tihi planinski gradić je još jednom ugledao sunce, otkrivši neverovatan prizor lokalcima i turistima.
 
Posetioci su tako mogli da uđu u kuće napuštene pre više od pet decenija, a stariji stanovnici bili su nostalgični dok su obilazili svoje nekadašnje domove.
 
  • Pera

    08.12.2017 12:27
    @dođoš
    Svi su došli. Neki pre neki kasnije.
    A ovi što sebe nazivaju starosedeocima su pravi DOĐOŠI
  • Mile zlojeb

    07.12.2017 01:14
    Da nije Novi Sad bez dođoša?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.