Kraljica Elizabeta svake godine ima isti poklon za svoje osoblje

Malo kome je poznato da britanska kraljica Elizabeta i princ Filip svom brojnom osoblju od 1.500 ljudi za Božić tradicionalno daruju isti poklon - božićni puding, piše britanski Dejli Mejl.
O tome koliko je ta tradicija darovanja za Božić duga najbolje govori podatak da su to isti činili kraljičin otac, kralj Džordž Šesti, kao i njen deda Džordž Peti, prenosi Blic.
 
Uz puding, osoblje će dobiti i božićnu čestiku, a oni sa dužim stažom i poklon bonove.
 
Božićni puding je britanska poslastica napravljena od suvog grožda, kore pomorandže, sušenog voća, crnog piva, ruma, limuna, jaja, šećera, orašastih plodova i drugih namirnica, njegova priprema traje satima i sve zato da bi se dobro konzervirao da bi mogao da se jede i mesecima nakon božićnih praznika, piše britanski list.
 
Tradicija darivanja osoblja samo je jedna od mnogih u Bakigamskoj palati, od kojih su neka sasvim bizarna, pa tako, na primer, postoje pravila koja se vekovima poštuju:
 
1. Kad kraljica stoji, stoje i svi ostali.
 
2. Ako kraljica uzme poslednji zalogaj, svi prestaju sa jelom.
 
3. Na kraljevskom dvoru je apsolutno zabranjeno igranje "monopola".
 
4. Dva naslednika krune nikada ne putuju zajedno, a razlog je da, u slučaju nesreće, Kraljevstvo ne bi ostalo bez naslednika.
 
5. Članovima kraljevske porodice je zabranjeno da jedu školjke.
 
6. Kraljica svaki dan započinje doručak koji se sastoji od engleskog čaja i kornfleksa.
 
7. Na dvoru je apsolutno zabranjena upotreba belog luka, a za večeru nije dozvoljeno jesti krompir, pirinač i testeninu.
  • mrva

    19.12.2017 16:46
    strahopoštovanje bez osnovanog razloga, negovanje klasnog društva i razlika, razvrstavanje na povlašćenje i potlačene, negovanje tradicije bez mogućnosti dovođenja u pitanje njene apsurdnosti... i još mnogo toga bizarnog, odvratnog i ograničenog. kraljica sa svojim napuderisanim okruženjem predstavlja svojevrsan spomenik ljudskoj gluposti i kao takva govori mnogo više o narodu koji je održava nego o sebi samoj.
  • miki

    18.12.2017 11:31
    Pretrgla se baba darivanjem samo tako..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.