VIDEO: Oboren "rekord u skakanju kajakom niz vodopade"

Ekstremni sportista Bren Orton može se pohvaliti novim ličnim i britanskim rekordom, a drugim rezultatom svih vremena – ovaj 23-godišnjak je u kajaku skočio sa vodopada visine 40 metara.
Mladi Britanac je ovaj poduhvat izveo u Meksiku, na poznatom vodopadu Velika banana, posle višenedeljnih priprema u decembru i januaru.
 
Skok Brena Ortona sa visine od 40 metara. Ni uspon do vrha vodopada sa kajakom nije bio jednostavan – bukvalno uz pomoć štapa i kanapa. Svetski rekord još uvek drži Amerikanac Tajler Bred, koji je 2009. godine izveo isto ovo ali sa visine od 56,6 metara, na vodopadu Paluza u državi Vašington.
 
Tada 22-godišnji Tajler je "leteo" u svom čamcu 3,7 sekundi niz vodenu bujicu, dostigavši na sredini brzinu od oko 160 kilometara na čas. Tom prilikom je samo iščašio zglob i polomio veslo. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti