VIDEO: Poslanik podneo ostavku jer je zakasnio u parlament

Majkl Bejts, poslanik britanskog Doma lordova i državni sekretar u ministarstvu za međunarodni razvoj, dao je ostavku jer je zakasnio u parlament.
Lord Bejts je, naime, trebalo da bude u 15 časova u komori Doma lordova kako bi odgovarao na pitanja poslanika. Kako je kasnio, njegov kolega Lord Tejlor morao je da preuzme zadatak i umesto njega odgovara na pitanja.
 
Lord Bejts je došao pri kraju polusatne sesije i stupio za govornicu, javlja BBC. Umesto da nastavi da odgovara na pitanja, odmah je izjavio kako ga je sramota zbog toga što nije bio na vreme u Domu lordova da odgovori na pitanje baronice Lister, laburističke zastupnice u gornjem domu britanskog parlamenta. 
 
Izvinio se zbog nepristojnosti i najavio da će dati ostavku premijerki Terezi Mej.
 
  • Burga

    01.02.2018 16:59
    @Seka Persa
    Uzgred budi rečeno, članovi oba doma mogu da budu ministri, kao što je to bio npr. lord Karington. Jedino što je pravilo, ali nije propisano već uobičajeno, je da premijer bude iz Donjeg doma
  • Burga

    01.02.2018 16:55
    @Seka Persa
    Fakat, ali ne može da bude ministar ako nije MP. A iz naslova bi se dalo zaključiti da je podneo ostavku na mesto poslanika, što naprosto nije tačno.
  • Seka Persa

    01.02.2018 09:51
    @Burga

    U Britaniji gornji dom čine ne izabrani poslanici. Poziciju dobijaju nasledjem ili po zasluzi što gornji dom zapravo čini manje relevantnim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.