VIDEO: Na Havajima uslikan redak prirodni fenomen

Naučnici su na Havajima uslikali redak snimak plavog plamena metana koji izbija iz kratera Kilauea vulkana dok se vidi i lava koja izbija u pozadini.
Ti snimci, navodi AP, daju novu dimenziju erupciji koja traje već nedelju dana. Kako se navodi, vulkan proizvodi metan kada užarena lava sprži i prekrije biljke i drveće i kada gas počne da prolazi kroz zemlju i postojeće pukotine. 
 
Naučnici američkog geološkog instituta upozorili su da metan može da uzrokuje eksplozije kada se zapali dok je zarobljen pod zemljom, kao i da plamenovi mogu da se probiju i do nekoliko metara.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.