Hit među turistima, masovno se kupuje novčanica s likom Karla Marksa od nula evra

Nemački grad Trir, rodno mesto Karla Marksa, odštampao je novčanicu u apoenu od nula evra sa njegovim likom povodom obeležavanja 200-godišnjice od Marksovog rođenja, koja je postala potpuni hit među turistima.
Cena tog suvenira, za koji niko nije očekivao da će dostići takvu popularnost, iznosi tri evra, a do sada su kolekcionari i turisti kupili više od 100.000 novčanica sa likom Marksa.
 
Za manje od mesec dana prodato je 5.000 novčanica koje su štampane povodom rođenja Marksa 5. maja, rekli su u lokalnoj turističkoj organizaciji tog grada.
 
Dojče vele ocenjuje da verovatno nije dovođeno u pitanje koji apoen će imati novčanica sa slikom ideologa utopije društva u kojem će "svako dobijati prema svojim potrebama".
 
Inače, ova "novčanica" ima i vodeni žig, metalnu traku, štampana je na posebnom papiru i generalno - ima sve osobine novčanice.
 
Grad Trir je ove godine prepun suvenira koji podsećaju na velikog sina tog grada, Karla Marksa, a svuda se mogu kupiti suveniri: šolje, penkala i posteri, krpice za čišćenje naočara, male muzičke kutije koje, naravno, sviraju Internacionalu, i magneti za frižidere.
 
Izdavač novčanice, kako u saali napominje DW, nije Evropska centralna banka, nego firma koja se bavi turističkim marketingom u Triru.
  • Prsan

    14.08.2018 11:16
    Tozla
    Jos ako je stampana na zlatnoj podlogi.
  • Prsan

    14.08.2018 11:13
    Cccc
    Sve barabe dolaze iz te nemacke,pa i taj Marx... nije ni onaj drugi bolji. Dva neradnika...zaludjivali radnicku klasu...a ziveli na grbaci i kapitalu od ovo drugog.
  • sekretar

    13.08.2018 21:55
    SKOJa
    Masovna kupovina, baš u duhu marksizma ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.