Suđenje inspektorima za požar u "Kontrastu" počelo ispočetka

Suđenje inspektorima protivpožarne zaštite, u čijoj je nadležnosti bila kontrola diskoteke "Kontrast", a u kojoj je pre pet godina nastradalo šestoro mladih, počelo je ispočetka juče u Osnovnom sudu.
Glavni pretres je počeo ponovo, jer je drugi sudija preuzeo predmet, a promenjen je i zamenik javnog tužioca, navode "Novosti".
 
Na jučerašnjem ročištu okrivljeni su izneli svoju odbranu, a saslušana su tri svedoka. S obzirom na to da deo dokumentacije o kojoj su se okrivljeni izjašnjavali nosi oznaku "poverljivo", javnost je bila isključena.
 
Protivpožarni inspektori Tihomir Vulević, Slavko Hajrović i Maja Golubović, zaduženi za preventivnu zaštitu, optuženi su za zloupotrebu službenog položaja. Oni su na početku suđenja 2015. izjavili da ne priznaju krivično delo za koje se terete, a njihovi branioci su smatrali da je optužnica nepotpuna, zbog čega su tražili da se sudu predoči sistematizacija radnih mesta i da se vidi da li su inspektori imali ovlašćenja da donesu rešenje o zatvaranju objekta.
 
Nastavak suđenja zakazan je za 17. maj.
 
Podsetimo, građevinski inspektor Veselin Kerac, koji se teretio da je zloupotrebio službeni položaj, krajem oktobra 2016. je oslobođen optužbe. Načelnica Turističke inspekcije, Radoslava Rončević, kojoj se sudilo za isto krivično delo, početkom juna prošle godine je, takođe, oslobođena.
  • vlada

    03.03.2017 21:35
    napokon duša u raju
    Bio sam učesnik u iznošenju unesrečene dece sa snimaka i dokumentarnih priča na jutjubu sam uvideo kakve su se sve laži iznosile u odbrani optuženih da me je sad sramota i duša me boli šta su uradili toj deci a ponajviše njihovim porodicama koje su zauvek zavili u crno.Daće BOG da sad vinovnici nesreće budu optuženi i da nesrećna deca mogu napokon da se smire i odu u RAJ.Nek im je slava
  • Branko

    03.03.2017 10:27
    Veselina Maslese 118
    Imamo liftove koje je odobrila inspekcija. Dodjite da vidite kako su majstori instalirali lampe neonske i lampu kad nema struje sa zicama sa obicnim luster klemama. Sve to mora da bude u propisanom protivpozarnom kanalu ili cevima sa kutijama po standardu itd. Sve dok neko ne izgori u Liftovima ona ce opet panika.
  • Dejan021

    03.03.2017 08:15
    Uzas
    Ta Roncevicka je bila kadar DSa. Njoj ni AV ne moze nista jer je zena toliko mocna da bi mogla biti i predsednik Srbije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika