FOTO: Devojka oborena na pešačkom prelazu kod Daltonke

Dvadesetčetvorogodišnja devojka povređena je večeras oko 21.20 sati, na Bulevaru oslobođenja kod popularne "Daltonke".
Kako za 021.rs kaže Mirjana Bursać iz Hitne pomoći, ona je zadobila povredu glave i pod sumnjom na prelom potkolenice, prevezena je u Klinički centar Vojvodine na dalju dijagnostiku. 
 
Nezvanično, devojka je oborena na pešačkom prelazu kod OTP banke.
 
 Policija je na licu mesta i više informacija biće nakon njihovog saopštenja.  
 
Podsetimo da je sinoć žena stara 70 godina povređena na Bulevaru oslobođenja 63, a da su na pešačkom prelazu muškarac i žena stari oko 80 godina, teško povređeni u saobraćajnoj nezgodi na uglu Bulevara patrijatrha Pavla i Ilirske ulice pre nekoliko dana. 
 
Takođe, osmoro dece povređeno je na pešačkim prelazima u Novom Sadu u poslednjih šest meseci kada su na njih, u sedam odvojenih nezgoda, naleteli bahati vozači. Kako su za 021 naveli u novosadskoj policiji, protiv svih vozača koji su pregazili decu u proteklim mesecima podnete su odgovarajuće krivične prijave.  
 
Oni bi bili i znatno teže kažnjeni da su do sada usvojeni predlozi izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje predviđaju da se baš u ovom slučaju, kada zbog nepažljivih vozača stradaju pešaci, okrivljenim vozačima oduzima dozvola na osam meseci, izriče novčana kazna od 120.000 dinara, te dodeljuje 14 kaznenih bodova, o čemu više u našem tekstu OVDE.
  • Zivan

    29.03.2017 08:51
    Ili postaviti semafor na prelazu kod Daltonke ili ukinuti pešački prelaz na ovom mestu...
  • Ja

    24.03.2017 11:10
    Na žalost ali ću početi da radim kao onaj Rus sa youtube. Da podsetim: baka nije stigla da pređe ulicu. Čovek je zaustavio kola, upalio sva 4, izišao iz njih i prišao baki i preveo je preko ulice zaustavljajući saobraćaj u svim ostalim trakama.

    Pogledajte sami, ovo je ljudskost. Ima nas još mnogo takvih. A možemo veoma lako da i siledžijama stanemo na put. Hrabri su samo u grupi. A nas je više - ne zaboravite !!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=a7nFz44bIGg
  • Miloslav Maric

    24.03.2017 10:40
    Dravogradska 21
    Sad na Futoskoj na presackom bakica ceka da predje i ja stanem i tip sa Multiplom proleti
    i baka pade. Pomogao sam joj i okrenuo se za tipom koji je sa svojom blondie zurio da udje u bar i parkira na zelenoj povrsini. Naravno bahatost drcnost i agresija kad sam parkirao i dosao da mu opsujem sve po spisku. I onda se i drugi umesali kao sta je sta oces. Znaci grupisanje bahatih u lokalu koji podrzavaju ovavke divljake. I kad sam pozvao Policiju rekli su: nismo mi nadlezni zovite Prometnu. Zovem prometnu oni kazu nismo mi nadlezni to je reon Policije Futoske...zovem nazad ovi se ne javljaju. I to ti je jad i beda ove zemlje. Jedva cekam da idem da vozim u normalnom svetu. Jedva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika