Novo naselje i Limani i dalje najpopularniji za krađu automobila

Krađa automobila u Novom Sadu je u opadanju, a sve je više rasvetljenih slučajeva, pokazuju podaci novosadske policije.
Novo naselje i Limani i dalje najpopularniji za krađu automobila
Foto: Pixabay
Novo naselje i Limani i dalje su najprivlačniji za kradljivce automobila, naročito posle ponoći, piše "Dnevnik". Lakše se ukrade u zabačenom, neosvetljenom kraju, ali su se neke krađe dešavale i usred bela dana na vrlo prometnim mestima.
 
Kradljivci često dolaze i iz drugih mesta, između ponoći i zore. Obično imaju od 25 do 35 godina, u posao ih ili neko uvede, a potom prelaze na druge "poslove", neretko prevare, ili nađu nekoga da za njih krade kola.
 
Već duže kradljivcima automobila najinteresantniji su "audi", "be-em-ve" i "škoda". Otkako je cena gvožđa skočila, ponovo su postali zanimljivi stariji automobili, pa i havarisani ili pokvareni. Ranije je "najpoželjniji" bio "golf", ali promena nema u tome da su gotovo sva prisvojena vozila i dalje dizelaši do 2.000 kubika, bez odgovarajućeg alarma ili tehničke, dopunske zaštite, crne ili bele boje.
 
Lopovi obično prethodno poskidaju komade od skupljih metala (bakar), kojih ima gotovo u svakom automobilu, i tako iz svakog izvlače maksimum.
 
Policija apeluje na vozače da ugrađuju alarm ili dopunsku mehaničku zaštitu.
  • Vlada

    20.04.2017 11:19
    @homofil

    To je sasvim normalno kad se u psihološko-emotivnom razvoju zaglaviš tu negde oko devete godine.
  • markos

    19.04.2017 19:09
    Zeder i resen problem. Kosta, ali vredi.
  • steva

    19.04.2017 14:16
    @Zivan
    Vozom sa naselja u centar?
    Cini mi se da je statistika kradje biciklova prilicno losija nego kod automobila. To znaju svi koji imaju bicikl u Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika