Težak udes porodice iz Srbije kod Sofije, poginuo dečak, ostali kritično

U čeonom sudaru automobila u Bugarskoj, stradao je četrnaestogodišnji dečak koji se nalazio u kolima novosadskih registarskih oznaka, a njegov šestogodišnji brat je teško povređen.
Težak udes porodice iz Srbije kod Sofije, poginuo dečak, ostali kritično
Foto: 021
U "hondi" novosadskih tablica bio je bračni par sa dvoje dece. Roditelji su takođe teško povređeni.
 
Majka (39) je sa povredama vratnih pršljenova, čela i otvorenim prelomom noge prebačena u bolnicu "Pirogov" kraj Sofije, a njen suprug je smešten na odeljenje za reanimaciju i takođe je u teškom stanju.
 
U bolnici je zadržano šest osoba. Ostali povređeni su bugarski državljani, među kojima i jedno dete, koji su se vraćali sa odmora.
 
Nesreća se dogodila na magistralnom putu koji od Sofije vodi ka granici sa Grčkom, u blizini grada Blagoevgrada. Još uvek nije poznat uzrok nesreće.
 
Na lice mesta poslata su tri vozila hitne pomoći i vatrogasna ekipa. Saobraćaj se nekoliko sati odvijao jednom trakom. 
  • Građanin

    20.06.2017 11:29
    @nomad
    Očito nisi prošao tim putem posle srpsko-bugarske granice. Ja uvek vozim 50km/h, budu i 4 policijske patrole na tom kratkom delu do Sofije. Kazne su paprene. Bugari nas masovno zaobilaze, dok se naši vozači uredno drže jer bilo je upozorenje u SAT-u. Put je dobar, ima čak tri trake, van naseljenog mesta, i nema raskrnica, krivina i sl. to je uočio i Alvirović i upozorio je na taj deo. Sve bi bilo ok da vozači džipova i sl. nemaju vezu sa policijom., kao i u Srbiji, inače ne bi tako vozili.
  • Građanin

    20.06.2017 11:19
    @Knight
    Bugarski auto u sudaru koji je učestvovao je džip, takvi najbezobzirnije voze i na bugarskim putevima, a i na našim. Provereno, voze kao kamikaze, pitanje je samo da li će vas pokupiti, jer je jači, znači ginu u drugom autu. Ne poštuju saobraćajna pravila, ali pretpostavljam da če podmititi da se dotera izveštaj, i to je glavni problem dok ne doteraju autoput.
    Džip je jedva oštećen za razliku od našeg jadnika, koji je uništen.
  • Knight

    19.06.2017 11:01
    2. deo
    Smrvljeni automobili, poginula deca. Smrvljena tela ljudi unutar tih olupina. Dobro pogledajte te olupine.

    Ja shvatam da svi vole da voze malo brže, da se prave važni, da stignu ranije. Ali je problem što vi niste profesionalni vozači, pa ste realno nesposobni da vozite brzo. A i da jeste profesionalci, postoji činjenica da putevi nisu trkačke staze, što znači da na njima postoji dvosmerni saobraćaj. Na trkama postoji jednosmeran "saobraćaj", a i sve ostalo je "specijalno", i napravljeno za trke.

    Da li je to toliko teško da se shvati?

    Srbi ne zaslužuju ništa, jer se ni prema porodici ne odnose sa poštovanjem. To važi i za onog Bugarina. Bez obzira ko je kriv.

    Za kraj... i ja ću da završim sa jednom umotvorinom, koju sam čuo van Srbije.
    "Na kraju dana, zakon ne može ništa da učini za mrtvu osobu. Budite obazrivi."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika