FOTO: Biciklista povređen na Novom naselju

Tridesettrogodišnji biciklista povređen je danas oko 18.45 sati na pešačkom prelazu na uglu Ulica Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića.
On je zadobio povredu glave i lumbalnog dela kičme, kažu za naš portal u Hitnoj pomoći.
 
Zbrinut je u Urgentnom centru.
 
Na ovom pešačkom prelazu učestali su udesi u kojima stradaju pešaci ili biciklisti.
 
  • NSBI

    01.09.2017 20:38
    @Posmatrač
    Sa razvijenim svetom je normalno da se poredimo ukoliko težimo ka napretku. Naravno da je tačno to što piše u ZOBS, baš kao što je tačno da biciklisti ne treba da koriste pešački prelaz uopšte. Još jednom, to je ono što ponavljamo kad god nam se ukaže prilika. Ujedno je i tačno ono što smo naveli kao dodatne probleme. Ne zastupamo mržnju i inat, ali ne pristajemo na status quo, neznanje i predrasude sa čime se često susrećemo.

    Ne smatramo da je problem u tolikoj meri u kaznenoj politici prema ranjivim grupama učesnika u saobraćaju, tim pre što ove grupe daleko manje uzrokuju saobraćajne nezgode nego vozači motornih vozila. Smatramo da se neodlučnost države da se ozbiljno bavi problemom ogleda i u nedostatku kvalitetnih motivacionih i informativnih kampanja, unapređenju i održavanju infrastrukture i u unapređenju propisa. Entuzijazam naše organizacije bez svega navedenog ima realne granice.

    Iz naše perspektive još jednom hvala što skrećete pažnju na pravilno tumačenje ZOBS u pogledu prava prvenstva za bicikliste. Nadamo se i da je povređeni biciklista bolje. Lep pozdrav.
  • Posmatrač

    01.09.2017 16:39
    @NSBI
    Menjate i temu i teze... Teze "njihovi mrze naše", "u razvijenom svetu je ovako, a kod nas onako" ili "inatom treba ispravljati pogrešne propise" više priliče nekoj iritantnoj NVO nego organizaciji čija dobra volja i umeće može da spasi živote.

    Politika sankcija za tzv. "slabe" učesnike u saobraćaju (motociklisti, biciklisti, razne varijante pešaka) je blaga, pa je posledica njihova nedisciplina koja dovede do tragedije. Nemojte da doprinosite tim okolnostima: ako odbijate da konkretno kažete da li je tačno ovo što piše u ZOBS o pravu prvenstva, opravdano se može smatrati da vam namere nisu časne.
  • NSBI

    01.09.2017 14:20
    @Posmatrač
    Ponavljamo pravila o pravu prvenstva često. Ono što učimo naše članove, članice i simpatizere i simpatizerke, "odučava" ih pritisak zajednice i komentari prepuni neznanja kakve vidimo i ovde na portalu. Demotiviše ih i nepoštovanje propisa od strane pešaka (koji se šetaju biciklističkim prelazima) i vozača (neustupanje prvenstva). Svašta čujemo čak i od saobraćajne policije i saobraćajnih inženjera. Ujedno smo i svedoci da se ova tema ne obrađuje pravilno u auto-školama. Bilo bi dobro i kada bi saobraćajna signalizacija za bicikliste bila bolja i potpunija (horizontalna i vertikalna) kao u nekim drugim zemljama. O tome se ne vodi posebno računa među projektantima, što doprinosi problemu.

    Vas podsećamo da pešački prelaz nije namenjen biciklistima i da biciklista na njemu ne mora ništa da radi, niti treba da ga koristi. Upravo iz ovog razloga treba uz pešačke prelaze gde postoje biciklističke staze i trake projektovati i biciklističke prelaze, što projektanti ne rade uvek. Upravo kao i Vama, njima je sasvim "normalno" da biciklista gura bicikl, iako to nije vođenje biciklističkog saobraćaja. Nadamo se da prepoznajete problem u tome. U svakom slučaju uvek možete da nam se obratite i upoznate sa temama koje obrađujemo, problemima koje uočavamo i načinom rada i otvoreni smo za diskusiju.

    Lep pozdrav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika