Sud oborio optužnicu protiv Sime Strahote za ubistvo ispred "Moje kafanice"

Ni tačno godina dana nakon dvostrukog ubistva koje se 21. decembra prošle godine dogodilo ispred lokala "Moja kafanica", optužnica protiv osumnjičenog za teško ubistvo bivšeg navijača Dragana Jovanovića Gidre i pilota Darija Roklicera nije postala pravosnažna.
Sud oborio optužnicu protiv Sime Strahote za ubistvo ispred "Moje kafanice"
Foto: 021.rs
Kako saznaje list Blic, pre samo nekoliko dana optužnicu Višeg suda u Novom Sadu protiv Steve Josića, poznatijeg kao Sima Strahota, radnika obezbeđenja lokala, koji se tereti da je ubio dvojicu momaka u tuči, oborio je Apelacioni sud, vrativši je Višem sudu na ponovno odlučivanje.
 
Od početka procesa Sima Strahota je u pritvoru. Optužnicom su obuhvaćeni i Miroslav Knežić (zvani Kimi), koji je pre hapšenja pokušao da sakrije Josića, a kod kojeg je prilikom hapšenja nađeno i nelegalno oružje. On se tereti za pomoć osumnjičenom nakon krivičnog dela i za nedozvoljeno držanje eksplozivnih materija. U ovom slučaju još nepravosnažnom optužnicom zbog učestvovanja u tuči tereti se još pet osoba, među kojima i Vladimir Kezmić, policajac koji je radio u obezbeđenju lokala.
 
Na optužnicu koju je podiglo Više javno tužilaštvo još letos žalilo se četvoro optuženih, među kojima i Josić.
 
Ubistvu koje se dogodilo ispred lokala pri samom kraju noćnog provoda prethodila je tuča započeta u kafani u kojoj je Gidra učestvovao. U tuči je učestvovalo više ljudi iz Gidrinog društva, ali i više radnika obezbeđenja lokala.
 
Gidra je novosadskoj javnosti bio poznat kao problematični vođa jedne frakcije navijača Vojvodine.
  • Metalika brat moj

    27.12.2017 12:13
    Gazde
    Eno gazde otvorile Ambar
  • Alex

    27.12.2017 09:47
    Salajcanin
    Kako god da je na pisao, ovo je sramota!!! Mogu samo da kazem kuku majko!!!Mogu da vam kazem da od 500evra pa na gore, moze da se kupi 90%sudija i Advokata!!! Tako da me nista ne cudi!!!
  • Sale NS

    27.12.2017 09:41
    Ma garant ...
    ... je lično Duško Dugouško došao kod glavnog sudije i rekao: - Hej, koji ti je vrag šefe ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika