Voša sa novim trenerom protiv Partizana

Fudbalski klub Vojvodina, pred sutrašnji meč polufinala Kupa Srbije protiv Partizana, predstavio je novog trenera tima Radoslava Bataka.
Novosađani će sutra pokušati da iskoriste prednost domaćeg terena i da se revanširaju crno-belima za poraz u prvenstvu prošlog vikenda. Uprava kluba se, posle iznenadne ostavke Aleksandra Veselinovića pred sam duel sa Partizanom, odlučila da na njegovo mesto dovede nekadašnjeg igrača Voše, koji se na "Karađorđe" vraća posle 14 godina.
 
Kako je rekao Radoslav Batak, mladi ljudi u klubu trebalo bi da preuzimaju odgovornost i da se izbore za svoje ideje. Naveo je i da ne oseća strah zbog toga što crveno-beli do kraja nedelje moraju da odigraju utakmice protiv Partizana i Crvene zvezde.
 
"Mislim da situacija ne može biti lakša. Da sam birao kako ću da počnem, počeo bih sa utakmicama protiv Partizana i Crvene zvezde. Za to ne treba ekstra motiv igračima, jer će biti pun stadion i pravi ambijent. U kakvoj god situaciji da se čovek nađe, treba da joj odgovori i krene putem uspeha", kazao je Batak.
 
Predsednik FK Vojvodina Dušan Mijić naveo je da uprava nije imala mnogo vremena za donošenje odluke, ali da smatra da je Radoslav Batak pravo rešenje za klupu novosadskog tima.
 
"Dogodila nam se situacija kojoj se nismo nadali, a kroz razgovor, Vuković i ja smo došli do zaključka da bi najbolje za Vojvodinu bilo da uspostavimo saradnju sa trenerom koji ima energiju, međunarodno iskustvo i želju da pokaže svoje trenersko umeće. Zato smo se opredelili za Raleta. Ako uspe na igrače da prenese ono što je njega krasilo kao fudbalera, Vojvodina će sigurno dobiti jednog vrhunskog trenera", poručio je Mijić.
 
Osim promene na čelu stručnog štaba, do izmena je došlo i po pitanju kadra koji će raditi sa igračima. Saradnici novog trenera biće Zoran Repac, Milan Belić, Bojan Neziri i Saša Todić.
 
Evropska licenca
 
Danas je poslednji dan kada bi Vojvodina trebalo da isplati 250.000 evra duga bivšim igračima, kako bi dobila licencu za nastup u evropskim takmičenjima. Međutim, kako smo već pisali, klub za to nema novca.
 
Ipak, predsednik Nadzornog odbora kluba Dragoslav Vuković uveren je da će Voša dobiti još mesec dana da sanira dugove, nakon čega će dobiti i licencu. On je naveo da im je Fudbalski savez Srbije izašao u susret, te da je dogovoreno da se zaostala potraživanja bivšim igračima isplate nakon dobijanja novca zarađenih u Ligi Evrope, ali da to neki nisu prihvatili.
 
"Zvaničan dopis da smo odbijeni još uvek nije stigao u klub. Mi smo podneli zahtev, a kada dobijemo napismeno šta nije ispunjeno i sa čim se ne slaže fudbalski savez, naravno da ćemo to otkloniti i licenca neće biti dovedena u pitanje", zaključio je Vuković.
 
Prvi polufinalni meč između Vojvodine i Partizana igra se sutra od 19 časova. Ulaznice koštaju 400 dinara za jug, 600 istok i 800 dinara zapad. Karte za severnu tribinu se ne naplaćuju i mogu se preuzeti u prostorijama navijačke grupe "Firma" na "Karađorđu".
  • OD GOREG

    26.04.2017 08:00
    LOŠE
    Vuče kupi pro licencu da ti trener ne treba.
  • Ciro

    25.04.2017 22:01
    Cirkus
    Pa ovo je cirkus od kluba... sledeci trener vose ce biti vuk!!! I ako sad vec jeste trener samo sto ne sedi na klupi ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.

Sigurna pobeda novosadskih košarkaša

U 27. kolu Košarkaške lige Srbije Vojvodina je lakše nego što se očekivalo savladala OKK Beograd sa 91:76, po četvrtinama rezultat je glasio 32:21, 22:12, 16:21, 21:22.