Vanić pred Ružomberok: Za prolaz moramo da igramo svih 90 minuta

Fudbaleri Vojvodine gostuju u četvrtak slovačkom Ružomberoku u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
Vanić pred Ružomberok: Za prolaz moramo da igramo svih 90 minuta
Foto: Zoran Strika
Novosađani sa "Karađorđa" nose pozitivan rezultat od 2:1, ali ih u Slovačkoj čeka težak zadatak da tu prednost sačuvaju, te da se kvalifikuju u drugu rundu kvalifikacija. 
 
Igrači su u sredu trenirali na stadionu Ružomberoka, na kom se očekuje oko 5.000 navijača. Na laganom treningu dočekala ih je kiša, a isto vreme se očekuje i tokom meča. 
 
Poslednjih nedelju dana bilo je prilično burno za Lale, pa je nakon pobede u Novom Sadu, smenjen šef stručnog štaba Radoslav Batak, a na njegovo mesto došao je Nenad Vanić. Sa novim trenerom, kako je rečeno na konferenciji za novinare, stigli su i novi zahtevi, na koje mlada novosadska ekipa mora da se navikne.
 
"Normalno je da novi trener ima svoju viziju, svoj način igre, ali se principi u fudbalu znaju. Ja ću tražiti maksimalnu disciplinu svih 90 minuta. Ako hoćemo da pobedimo moramo da igramo u oba pravca, i odbranu i napad, onako kako to moderan fudbal zahteva. Napadaćemo sa dosta igrača, ali ćemo se isto tako i braniti. Bićemo elastični na čitavom terenu i igrati svih 90 minuta", kazao je Vanić.
 
  
 
Dvostrukog strelca na utakmici u Novom Sadu, Filipa Malbašića, trener domaćina, Norbert Hrnčar, uporedio je sa Lionelom Mesijem. Malbašić je naveo da je Hrnčar malo preterao u epitetima, ali se i osvrnuo na situaciju u redovima "crveno-belih", ukazujući da većih promena u igri nema. 
 
"Nadali smo se lakšem protivniku, ali to je Evropa i nema pravila, pa smo izvukli jednu od najtežih mogućih ekipa za prvo kolo. Moji utisci su da je to prilično organizovan tim, koji igra dobar, tvrd fudbal. Na terenu su svih 90 minuta i veoma su spremni. Smena trenera je bila iznenađenje za sve nas, ali nema nikakvih specijalnih promena. Ukoliko uspemo da postignemo gol, mislim da smo onda osigurali prolaz u narednu rundu", kazao je on.
 
U sastavu Voše koji je došao u Ružomberok nema svih igrača iz prvog tima. Od ranije je poznato da neće nastupiti Nikola Antić, koji se još nije oporavio od povrede, ali i Uroš Stamenić i Milan Bubalo. Međutim, u Slovačku nije stigao ni pojačanje Novosađana, Stefan Mihajlović koji je debitovao na prethodnom meču. Pod znakom pitanja je i Marko Vukasović.
 
Utakmica počinje u 19 časova, a ukoliko Novosađani pređu slovačku prepreku, u narednom kolu čeka ih norveški Bran.
 
  • Marko NS

    06.07.2017 10:13
    Ajmo VOŠOOOOOOOOO !!!!!!!!!!
  • besan ker

    06.07.2017 08:31
    Ne igra Stefan "Brica" Mihajlović? Težak peh, sada nam šanse rapidno opadaju...
  • Darko

    06.07.2017 08:13
    "Na terenu su svih 90 minuta i veoma su spremni."
    Bože kako glupa izjava, a koliko će biti na terenu 65 minuta, a posle idu na užinu?
    Gde nalaze ove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.