FOTO: U porastu krađe zimskih guma, Novosađani slabo prijavljuju

Zimski period i obavezne zimske gume šanse su za lopove koji delaju u Novom Sadu.

Poslednjih meseci učestale su krađe zimskih guma i točkova, o čemu svedoče brojne fotografije na društvenim mrežama, kao i one koji Novosađani šalju na našu adresu.

Međutim, da su krađe učestale ne zna novosadska policija, koja, kako kažu u PU Novi Sad, je zaprimila svega pet prijava krađa točkova sa automobila. U policiji, doduše, nisu naveli koliko slučajeva od pomenutih pet je rešeno.

Materijalna šteta po vlasnike automobila je velika. Naime, cena jedne zimske gume je između 4.000 i 5.000 dinara, a cene popravke krađe na ovim delovima vozila su ogromne.

Novosađani bi trebalo da barem prijave slučajeve policiji, kako bi se ušlo u trag počiniocima. Javnosti je već poznato da se ukradeni delovi najčešće prodaju po nižim cenama na buvljacima, ali i putem interneta.

Autorka: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Foto: Uživo sa novosadskih ulica/FB

  • Neko peti

    07.01.2016 13:44
    @Damir, ako bi zadržao lopova do dolaska policije, tada lopov tebe može tužiti za uskraćivanje seobode. Jer po našem jadnom zakonu, samo policija sme da privremeno i na duže liši slobode.
    Na žalost, policija često i uhapsi, ali zahvaljući jadnom zakonu, punom rupa, a uz to više odgovara lopovima, sud ih oslobodi. Još ako podmažu gde treba, pa nema ni za suđenjem potrebe!
  • ns

    06.01.2016 22:35
    Nema Dusana nema i zakona.
  • -

    06.01.2016 22:13
    -
    Na ovom focusu su ostecene i trepne, ako uzmemo u obzir cinjenicu da je oslonac postavljen na neojacanom delu karoserije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti