Razredna starešina odgovorna u slučaju nasilja nad dečakom u novosadskoj školi

Novosadska prosvetna inspekcija utvrdila je da uprava OŠ "Branko Radičević" u kojoj se nedavno desio slučaj zlostavljanja maloletnih dečaka, nije odgovorna za incident u školskom toaletu.

Inspekcija je utvrdila da je propuste u radu imala razredna starešina četvorice učenika koji su maltretirali Ž. J, učenika šestog razreda.

Prosvetna inspektorka naložila je direktoru škole da utvrdi odgovornost razrednog starešine. Na ovaj izveštaj prosvetne inspekcije škola ima rok žalbe tri dana, te će naredni potezi u ovom slučaju biti poznati po isteku tog roka.

Aktiv direktora osnovnih škola odlučivaće o premeštanju četiri nasilna učenika u četiri odvojene škole. Učenici su sada pod stalnim nadzorom.

Podsetimo da su dva maloletna učenika mesecima trpela nasilje, a utvrđuje se da li je škola znala, a zataškavala nasilje.Podsetimo da će protiv četvorice učenika, nakon postupaka u toku unutar škole, kao i policije, biti podnete krivične prijave, saznaje 021. Više o tome OVDE.

Podsetimo, nekoliko učenika osmog razreda OŠ "Branko Radičević" mesecima su maltretirali mlađeg dečaka iz šestog razreda Ž. J, uglavnom u školskom toaletu. Majka je na detetu uočavala priklještene prste, a javnost je uznemirio slučaj od pre osam dana, kada je pomenuta grupa momaka naterala Ž. J. da pije urin iz boce u koju su oni prethodno urinirali. Ta priča nalazi se OVDE.

Autor: 021.rs

  • Milivoje

    21.06.2016 18:31
    Nema saglasnosti roditelja
    Tačna je pretpostavka da nasilnici nisu prebačeni jer nije bilo saglasnosti njihovih roditelja. Samo je jedan otac dao saglasnost da mu se sin prebaci u OŠ "Prva vojvođanska brigada", jedan od njih je trebalo da bude prebačen u OŠ "Ivo Lola Ribar", ali se to nije desilo, kao ni sa ostalima, jer po zakonu nema ništa od te priče bez saglasnosti roditelja.
  • Majka dvoje dece

    30.03.2016 13:46
    A devojcica?
    Sta ce biti sa devojcicom iz 8 razreda koja je snimala mucenje i kacila snimke na youtube? Ona ce biti nagradjena ili kaznjena? Da li ce biti premestena u petu skolu? Da li ce roditelji dece biti upozoreni da u skolu dolaze siledzije? Da li cete resiti problem u skoli BR a napraviti probleme u cetiri skole?
  • ex chapman

    29.03.2016 14:42
    @Dobro bi bilo
    Dobro bi bilo da prvo pročitaš šta sam napisao pa tek onda da kritikuješ moju kritiku. ceterum censeo neoplantam esse delendam :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.