Protest SNS u Sremskim Karlovcima zbog ponavljanja izbora

Članovi Srpske napredne stranke danas su u Sremskim Karlovcima održali protestno okupljanje sa koga su poručili da će, kako je rekao poverenik SNS za Sremske Karlovce Bogdan Živanović, odbraniti izbornu volju građana.
Naveo je da je od 4.987 birača koji su izašli na glasanje njih 2.072 svoj glas dalo SNS-u, što je 41,54 odsto glasova.
 
"Nakon toga iznenada se pojavljuju neki viškovi listića na tri izborna mesta pa je Opštinska izborna komisija poništila izbore na tim mestima, a mi smo tu odluku prihvatili iako je bila neobjašnjiva. Međutim, tu nije kraj, Opštinska komisija do danas nije saopštila kada će ti ponovljeni izbori biti održani, već se ponovo sastaju i satima prebrojavaju listiće, a imamo informaciju da se na nekim drugim biračkim mestima pojavljuju listići koji su zapisnikom utvrđeni kao regularni i mi na ovaj način, mirnim protestom poručujemo da ćemo ispoštovati sve zakonske procedure i da nećemo dozvoliti promenu izborne volje građana", rekao je Živanović.
 
On je kazao da tri biračka mesta na kojima će lokalni izbori biti ponovljeni mogu uticati na konačan ishod glasanja jer se radi o biračkim mestima sa velikim brojem glasača.
 
Inače, Republička izborna komisija je na večerašnjoj sednici donela odluku da se glasanje na republičkim izborima ponovi na jednom biračkom mestu u Sremskim Karlovcima. RIK je usvojio prigovore o nepravilnosti glasanja na biračkom mestu broj 5.
 
Autor: Tanjug
  • Hm

    27.04.2016 22:46
    Koje boje li ce biti hemijske "zelenasi" ovog puta koristiti?
  • mala zloća iz ćoška

    27.04.2016 20:29
    uh, kada bi znala ...
    koja su to tri mesta, da ja platim da ne glasaju za njih - onda bi tek nastala panika ...xaxaxax
  • Zastitnik Gradjana

    27.04.2016 20:09
    Protest
    Dosta je bilo prethodnih 12 godina,mucenja nasih sugradjana,vreme je da dodje do smene vlasti u Karlovcima,a izgleda da trenutno vlast ne zeli da prizna poraz!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti