VIDEO: Danas na Trgu slobode Hladno pivo, Marčelo i Del Arno bend

Poslednjeg dana Manifestacije "Ritam Evrope" kojom se od 5. do 9. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom, održaće se koncert na Trgu slobode.

Od 19 časova nastupiće bendovi Hladno Pivo, Marčelo, Napeti Kvintet i Del Arno Bend. Organizatori još nisu objavili tačnu satnicu.
 
Biblioteka Matice srpske danas će u okviru Molijerovih dana organizovati razgovor "Pisati o ratu" na kom će učestvovati Matijas Enar, Aleksi Žen i Emanuel Riben.

Takođe, u Kulturnom centru Novog Sada biće organizovane dve tribine. Prva tribina, "Geopolitika Zapadnog Balkana" autora Milorada Vukašinovića, počeće u 18 časova na Tribini mladih. Druga tribina, "Šta se dogodilo na ulicama Sarajeva 28. juna 1914. godine" počeće u 19 časova na "Tribini mladih", a autor je Ognjen Karanović, stručni saradnik Matice srpske – arhivista u Rukopisnom odeljenju.

Već desetu godinu za redom u Novom Sadu se obeležava 9. maj, dan kada je Nemačka potpisala bezuslovnu kapitulaciju, čime je okončan Drugi svetski rat. Takođe, obeležava se i Dan Evrope, kada se obeležava stvaranje Evropske ekonomske zajednice, preteče Evropske unije.

Autor: 021.rs

  • marko

    09.05.2016 15:15
    pitanje?
    Mene zanima kada ce najveci kralj nase muzike Mile Kitic da nastupi na trgu? Dovodite ove drogerase koji propagiraju marihuanu, a nas Mile ne ide dalje od jedinog i pravog alkohola.

    HOCEMO KITICA!!!
  • hfsww.

    09.05.2016 10:18
    Jako bih voleo da Keba nastupi.
  • ex chapman

    09.05.2016 09:38
    dan Evrope ili dan Pobede?
    otvara se glasanje: da li 09.05. treba slaviti kao dan kada smo slomili fašizam i nacizam ili kao dan pomirenja anti-fašista sa fašistima i nacistima? ja sam za prvu varijantu. oprostiti moramo ali zaboraviti ne smemo. dakle: pomirenje da, ali i da se svake godine podsetimo ko je bio na kojoj strani i zašto!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti